Daha iyi bir üniversite için mezuna kalmak mantıklı mı?

Guokushi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2024 YKS sayısal alanda 140k sıralama yaptım, makine mühendisliği istiyorum; Pamukkale Üniversitesi, Bolu üniversitesi geliyor, istediğim üniversiteler değil ama yazmalı mıyım yazmamalıyım bilmiyorum, İTÜ YTÜ için mezuna kalmak aklımdan çıkmıyor, herkes farklı bir şey diyor, bilirkişi abiler ablalar yol gösterirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, 2024 YKS sayısal alanda 140k sıralama yaptım, makine mühendisliği istiyorum; Pamukkale Üniversitesi, Bolu üniversitesi geliyor, istediğim üniversiteler değil ama yazmalı mıyım yazmamalıyım bilmiyorum, İTÜ YTÜ için mezuna kalmak aklımdan çıkmıyor, herkes farklı bir şey diyor, bilirkişi abiler ablalar yol gösterirse sevinirim.
Merhabalar ilk defa kalacaksanız kalabilirsiniz 1 yıl. Daha sonra tüm hayatın boyunca 1 yıl daha kalsam yapar mıydım pişmanlığı olmaz en azından. Kendinizi bizden daha iyi biliyorsunuz mezuna kalınca kaldırabilir miyim çalışır mıyım tarzı konuları kendi içinizde sormanız gerekiyor. 50k dan mezuna bırakıcak bu sene arkadaşım ekstra olarak geçen sene 80k yapıp mezuna bırakan arkadaşım bu sene 30k yaptı itü istiyordu oraya gidecek sanırım tamamen size bağlı başka bir arkadaşım da hiç artmadı neredeyse.

Mezun kalma doneminde sonlara dogru bıkkınlık geliyor ve iki yil durmadan hazırlandigin icin mental acidan biraz zorlaniyorsun (şahsen benim yaşadigim şey bunlardi)

Mezun psikolojisini kaldırabileceksen kal, mezun senesi kolay olmuyor kalan arkadaşlarımdan biliyorum, akıllarında sürekli yapabilecek miyim, bu sene de yapamazsam ne yapacağım gibi sorular vardı. Daha iyi yapan da oldu geçen sonucundan kötü yapan da.

Hocam işveren olarak söylüyorum, makine mühendisliğini hangi üniversitede okuduğunun bir önemi yok. İyi üniversite kötü üniversite farkı ortadan kalkalı çok oluyor. İşe alırken kimin hangi üniversite mezunu olduğuna bakmıyorum.

Ülkede kimsenin hangi üniversiteden mezun olduğuna bakacağını da düşünmüyorum artık. 10 sene önce bitmeye başladı o işler.

Hocam işveren olarak söylüyorum, makine mühendisliğini hangi üniversitede okuduğunun bir önemi yok. İyi üniversite kötü üniversite farkı ortadan kalkalı çok oluyor. İşe alırken kimin hangi üniversite mezunu olduğuna bakmıyorum.

Ülkede kimsenin hangi üniversiteden mezun olduğuna bakacağını da düşünmüyorum artık. 10 sene önce bitmeye başladı o işler.
Ustam kendim için konuşayım makine mühendisliği okuyorum en çok baktığınız faktörler ortalama projelere katılmış mı ve dil değil mi ? Değilse önemli kriterleriniz neler oluyor ?

Ustam kendim için konuşayım makine mühendisliği okuyorum en çok baktığınız faktörler ortalama projelere katılmış mı ve dil değil mi ? Değilse önemli kriterleriniz neler oluyor ?

Kuzenim kısaltmasının ismi bilinmeyen bir üniversiteden makine mühendisi olarak mezun oldu ve güzel bir işi ile maaşı var. Mühendislik 10k-20k-50k dan aşağı okunmaz diyenlere çarpasım geliyor. Mühendisliklerde rekabet önemli. Kendini geliştirmene bakar. 140tan mühendislik de okunur. Mezuna da kalınır.

İlk girişinizde mi 140k yaptınız? Eğer öyleyse mezuna kalmanız sizin için avantajlı olabilir, tabii eğer düzgün çalışacaksanız. Salmadığınız sürece hiç yoktan 80k falan gelir diye düşünüyorum bir sonraki sene. En asgarisini söyledim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı