Daha iyi Wi-Fi bağlantısı için modemi değiştirmek mi yoksa router almak mı mantıklı?

Rtx 4090 FE

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
monster abra a5 17.4.4
3060 105W
i7 11800H
32 gb çift kanal ram
1 tb samsung m.2 nvme ssd
1b kioxia excaria pro
Turkcell fiber 100 Mbps kullanıyorum ve salondayken sıkıntısız alabiliyorum, ancak odamda en fazla 5 Mbps alıyorum. Wi-Fi uzatıcı mı almalıyım, yoksa router mı? Ayrıca, Turkcell'in kendi modemi yerine başka bir kaliteli modem alabilir miyim? WAN girişi olması gerekiyor. Modem resmi;

1694873328165.png

Düzeltme kunlandığım modem modeli:HG255s

Turkcell fiber 100 Mbps kullanıyorum ve salondayken sıkıntısız alabiliyorum, ancak odamda en fazla 5 Mbps alıyorum. Wi-Fi uzatıcı mı almalıyım, yoksa router mı? Ayrıca, Turkcell'in kendi modemi yerine başka bir kaliteli modem alabilir miyim? WAN girişi olması gerekiyor. Modem resmi;

Eki Görüntüle 1945956

Düzeltme kunlandığım modem modeli:HG255s

5Mbpz aldığınız oda modeme ne kadar uzakta? Arada kaç duvar var? Salonla modem arasında ne kadar mesafe var?

Odanızda 5Mbps hızı 5 Ghz ile mi alıyorsunuz? 2.4 GHz de kaç hız alıyorsunuz?

Bence yeni bir modem ya da router yerine menzil artırıcı almanız daha mantıklı olabilir.

5mbpz aldığınız oda modeme ne kadar uzakta? Arada kaç duvar var? Salonla modem arasında ne kadar mesafe var?

Odanızda 5Mbps hızı 5 GHz ile mi alıyorsunuz? 2.4 GHz de kaç hız alıyorsunuz?

Bence yeni bir modem ya da router yerine menzil artırıcı almanız daha mantıklı olabilir.

1 duvar var 15 metre uzakta modem 5GHz de 5Mbps alıyorum 2.4 GHz de ise 0.34 Mbps alıyorum.
Router istememin sebebi taşınırsak gene de kaliteli bir modemimizn olması. Duyduğuma göre Wi-Fi datıcılar hız düşürüyormuş benim 100 Mbps'yi tam almam lazım.

1 duvar var 15 metre uzakta modem 5GHz de 5Mbps alıyorum 2.4 GHz de ise 0.34 Mbps alıyorum.

Hmm normalde uzaklaştıkça 2.4 GHz de daha yüksek hız almanız gerekiyor (5Ghz e kıyasla)

Modemi birçok kez resetlediğinizi varsayıyorum. Sadece 1 duvarda durum böyleyse modem değiştirmeniz iyi olabilir.

Hmm normalde uzaklaştıkça 2.4 GHz de daha yüksek hız almanız gerekiyor (5GHz'e kıyasla)

Modemi birçok kez resetlediğinizi varsayıyorum. Sadece 1 duvarda durum böyleyse modem değiştirmeniz iyi olabilir.

Önerdiğiniz modem var mı?

Önerdiğiniz modem var mı?

Hocam ben VDSL 2 kullanıyorum o yüzden fiber için hangi modeller daha iyi olabilir yanlış yönlendirme yapmayayım. Ben sadece WAN portu olan VDSL 2 modemler arasında birkaç tavsiye yapabilirim ama doğrudan fiber için kullanılan DSL özelliği barındırmayan modeller varsa kullananlar daha iyi tavsiyeler verebilir.

On.

Hocam ben VDSL 2 kullanıyorum o yüzden fiber için hangi modeller daha iyi olabilir yanlış yönlendirme yapmayayım. Ben sadece WAN portu olan VDSL 2 modemler arasında birkaç tavsiye yapabilirim ama doğrudan fiber için kullanılan DSL özelliği barındırmayan modeller varsa kullananlar daha iyi tavsiyeler verebilir.

Hocam onun yerine wifi dağıtıcı aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı