Wi-Fi güçlendirici mi yoksa yeni bir modem mi almak daha mantıklı?

İnternet paketi 12 mbps, eğer genişletici alırsam modemin bitişiğinde kullanmayı düşünüyorum ne kadar kaybım olabilir?
Genişleticinin modemin yakınında olmaması tavsiye edilir. Ortalama bir uzaklıkta olmalıdır. Eviniz planına bakılacak olursa tek genişletici yetersiz geliyor. İkili paketler var fakat bütçeyi katlar. Modemi başka bir yere alıp ona uzak köşeye tek genişletici takma şansınız var mı?

Genişleticinin modemin yakınında olmaması tavsiye edilir. Ortalama bir uzaklıkta olmalıdır. Eviniz planına bakılacak olursa tek genişletici yetersiz geliyor. İkili paketler var fakat bütçeyi katlar. Modemi başka bir yere alıp ona uzak köşeye tek genişletici takma şansınız var mı?
Modemi taktıkları ilk yere kendi odama takıp modemin eski yerine takabilirim. Ama hız kaybı çok olacaksa şuanlık gerek duymadım.

Modemi taktıkları ilk yere kendi odama takıp modemin eski yerine takabilirim. Ama hız kaybı çok olacaksa şuanlık gerek duymadım.
Odanız çocuk odası veya yatak odası ise modemi oraya alıp şu anki modem yerine genişletici takabilirsiniz, güzel performans verir. Hız kaybına gelecek olursak hiç hız kaybetmemen için router düşünebilirsin. Ancak kaliteli bir genişletici sadece birkaç Mbps fark yaratacaktır. İleride internetinizin hızı yükselir ise hız kaybı fark edilmeyecek.

Bütçe yeterse uzun ömürlü önerim: https://www.hepsiburada.com/tp-link-re305-1200-mbps-kablosuz-ac-dual-band-harici-antenli-menzil-geniletici-p-HBV0000043LVE?magaza=Elmacık&url_src=and-product-detail

Bütçe yetmiyor ise modemin Netmaster Infinity 401 olmadığı sürece herhangi bir değişiklik yapmak mantıksız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı