Daha önce açılmış MSI monitörü iade etmeli mi?

serdar84

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Profil Kapağı
1525950889
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta içerisinde internet üzerinden MSI MAG274QRF-QD monitör aldım. Monitör geldi, kutu üzerindeki güvenlik bandı kesilmiş fakat dikkat çekmesin diye güvenlik bandının üzeri tekrar koli bandı ile yapıştırılmış. Koli bandını kopardığımda güvenlik bandının kesilmiş olduğunu anladım. Kutuyu açtım, içindeki kitapçık ve cıvataları poşetinden çıkarılmış ve dağınık durumdaydı. Monitörün kurulumunu yapıp çalıştırdım. Sol alt köşede 1 adet ölü piksel mevcut. Ölü piksel testinde yakından bakınca belli oluyor.
Hb üzerinden aldım fakat asıl satıcı farklı. Asıl satıcı ile görüşüp durumu anlattığımda, "bize gönderin ürünü teknik servisimiz kontrol etsin, uygun görürse size yenisini göndeririz" dedi. Şu andaki ölü piksel köşede olduğu için dikkat çekmiyor. MSI'ın ölü piksel konusunda sicilini de bildiğim için iade edersem ve bana yeni gönderecekleri monitörde de ölü piksel çıkarsa ve ekranın ortasında olursa diye çekiniyorum.
Sizlerin de görüşlerini almak istedim, teşekkürler.

İade yapamazsınız dediğim konu önceden açılmış olma durumu. Siz "Bu ürün önceden açılmış." diyerekten iade yapamazsınız demek istedim, gülücük atan arkadaşlar yanlış anladı sanırım. Ölü piksel konusunda mecbur tamir edilecek ya da değiştirilecek.

Ürünün güvenlik bandı, dediğim şekilde üzerine tam köşeye gelecek şekilde koli bandı yapıştırılmış, koli bandını kopardığım da güvenlik bandının daha önce açıldığı belli, ayrıca içerisindeki cıvatalar ve kullanma kılavuzu poşette değildi, aldığım ürünün kutu açılış videolarını izlediğimde tüm hepsi poşet içinde, ayrıca monitörün köşesinde enerji verimliliğini gösteren bantta mevcut değildi, yine aynı şekilde videolarda bu da var.
Zaten ürün satıcının kendi sistem kayıtlarında daha önce kime satıldığı ve iade olarak geri gelip gelmediği belli dir.
MSI monitörlerde ölü piksel konusunda oldukça sorunlar yaşayanlar var, bu bakımdan 1 ölü pikselden kurtulayım derken 2-3 ölü piksel sahibi olmak ve monitörün ortasında olabilme durumu var.

Ürünün güvenlik bandı, dediğim şekilde üzerine tam köşeye gelecek şekilde koli bandı yapıştırılmış, koli bandını kopardığım da güvenlik bandının daha önce açıldığı belli, ayrıca içerisindeki cıvatalar ve kullanma kılavuzu poşette değildi, aldığım ürünün kutu açılış videolarını izlediğimde tüm hepsi poşet içinde, ayrıca monitörün köşesinde enerji verimliliğini gösteren bantta mevcut değildi, yine aynı şekilde videolarda bu da var.
Zaten ürün satıcının kendi sistem kayıtlarında daha önce kime satıldığı ve iade olarak geri gelip gelmediği belli dir.
Evet lakin size ikinci el cihazı satacak firma sizce kayıtları dikkate alır mı? Yine de şansınızı deneyin, iyimser olursak karışıklık olmuş olabilir. THH ile hakkınızı savunabilirsiniz ama linç yediğim mesajda da belirttiğim gibi, kargo alınırken rapor tutturmadıysanız onu size karşı koz olarak kullanabilirler.
Ne yapmasını bekliyorsun dostum ? Kargoyu teslim eden arkadaş getirdiği zaman '15 DK bekle de şuna bi ölü piksel testi yapayım da öyle git' demesini mi ?
Sonraki mesajı okumadınız galiba. Mesajları okumayıp eleştiri yapmayın derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı