Daha önce dejavu yaşadınız mı?

SeyitAli253

Hectopat
Katılım
26 Şubat 2020
Mesajlar
3.708
Çözümler
13
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel i7 12700h rtx 3050ti 1tb ssd
Cinsiyet
Erkek
3 sene önce otobüs duragina gitmistim. Yaşadigim olaylar, gördügüm insan ve hayvanlar aynılar, yaptıkları hareketler ve konuşmaları. En son 3 sene önce gitmedim yanlış anlasılmasın.

Hatıra da tek eksik olan yağmur yağması ve maske takan insanlar.
 
Son düzenleme:
Bende 8-10 yaşındayken bunu çok yaşardım, sonradan 13 yaşımda öğrenmiştim buna dejavu deniliyormuş.
 
Bende 8-10 yaşındayken bunu çok yaşardım, sonradan 13 yaşımda öğrenmiştim buna dejavu deniliyormuş.

Ben yıllardır yaşıyorum pek umursamadım bugün tekrar oldu yazayım dedim foruma yaşayan var mı diye.
 
"Beynin, yorgunluk hissi veya başka nedenlerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir.

Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır. Yoğun miktarda alkol alımının ertesi sabahı (akşamdan kalma iken) gerçekleşme ihtimali yüksektir."

Çoğu insan yaşamıştır. Doğal bir şey. Nadiren oluyor bana da.
 
"Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır. Yoğun miktarda alkol alımının ertesi sabahı (akşamdan kalma iken) gerçekleşme ihtimali yüksektir."

Çoğu insan yaşamıştır. Doğal bir şey. Nadiren oluyor bana da.

Teşekkürler bilgi için.
 
Küçükken rüyamda okula giderken bir tane amca bana 10 TL veriyordu uyandım okula giderken aynı amca aynı yerde 10 TL verdi.
 
Tam halini de ekledim. Yarısını eklemiştim. Wiki'de vardı.

Önemi yok zaten yaşayan var mı diye merak ettim hani şey olur örnek vereyim gördügün şeyleri ve söyledigin şeyleri başkasıda yapmış/yaşamış mı diye merak edersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı