Geçmiş olsun hocam, bu yaşadıklarınızı doktorunuza anlatın o sizi bilgilendirecektir. Bunlar haricinde size bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum:
-Gazoz, Soda gibi içeçeklerden kaçının, sadece su için başka hiçbirşey içmeyin.
- Yemek yerken aynen dediğiniz gibi midenizi tıka basa doldurmayın çünkü doydum sinyali mideden beyne zaten 20 dakikada gidiyor. Test edip onayladım şahsen, kendimi aç hissettiğim halde sofradan kalktım ama biraz zaman geçtikten sonra doyduğumu hissettim.
- Kesinlikle şeker tüketmeyin, canınız çok isterse kendiniz bir tatlı yapın onu yiyin en iyisi öyle olur mesela ben yılda 3-4 kere muhallebili kadayıf tatlısı yaparım tadı mükemmel. Onun haricinde elma, muz, gibi doğal şeker barındıran meyveleri ve balı deneyebilirsiniz.
- Aşırı yağlı, baharatlı, tuzlu yiyeceklerden uzak durun.
- Sigara, Alkol ve benzeri maddeleri kullanmayın.
- Hafif sporlar yapın, yani sabahları kalkın normal hızda ve daha sonra tempolu yürüyüşler yapın, kendinizi yormayın.
Bu dediklerimi yaparsanız hayat kalitenizi arttırırsınız ve daha sağlıklı yaşarsınız. Zaten bu gastrit belasıyla uğraşıyorsunuz en azından kendinize bir çeki düzen verin ki daha dinç olun.
Yemek borusu ile mide arasındaki kapakçığın gevşek olmasından kaynaklanıyor geğirme. Çözümü ameliyat fakat geğirme hiç olmaz bundan sonra da.
Geğirme hiç olmaz derken? Yani bu adam ameliyat olursa hiç geğiremeyecek mi?
Doğuştan reflüsü olan birisi olarak bunların çoğu bende de var.
Yazdığınız ilaçların birçoğunu ben de kullandım.
Yemek yerken doymuyorum ama doyacak kadar yersem ağrı ve yukarıdaki belirtiler baş gösteriyor.
Bir de yemekten sonra sanki geğirme artıyor.
Çok yemeyin, 1 tabak yiyin suyunuzu içip kalkın. Evet midenizi tam doldurmadığınız için hala aç gibi hissedeceksiniz ama sabredin. Ben biraz üşengeç bir insanım tabağımı bitirdikten sonra ''Bir tabak koyarım şimdi'' derim ve o sofrada öylece otururum. Birgün otururken farkettim ki 10 dakka evvel hala doymadığımı hissediyorken bir anda doymuş hissettim. İlk tabağınızı yedikten sonra 10-15 dakika kadar bekleyin, doyma hissi gelmediyse demek ki gerçekten doymamışsınız gidin bir tabak daha koyun ve keyfinize bakın