Daha önce Gastrit olup bundan tamamen kurtulan var mı?

Gastrit olup dışkısından kan gelmesi normal mi bilmiyorum fakat tedbir için kolonoskopi olmanızı tavsiye ederim. Kan gelmesi bağırsak kanserine kadar gidebilir.
Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Dışkıda kan olması normal değil.

Kanama ağıza ne kadar yakın yerden oluyorsa o kadar çok sindirilir ve kaka rengi o kadar koyu olur.

Kanama anüse (makat) ne kadar yakın olursa kaka rengi o kadar kırmızı olur.

Her ihtimalde kanama kötüdür. Basit veya ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Kolonoskopi gerekebilir. Genel Cerrahi bölümüne randevu almak isteyebilirsiniz.

Sindirim sistemi sağlığı için elma, armut, pırasa, bulgur ve yulaf gibi lif içeriği yüksek besinlere yönelmekte fayda var.

Bakınız: Lif içeriği en yüksek besinler

Gastrit olup dışkısından kan gelmesi normal mi bilmiyorum fakat tedbir için kolonoskopi olmanızı tavsiye ederim. Kan gelmesi bağırsak kanserine kadar gidebilir.
Bu kadar tedirgin olmanın manası yok. Kabızlıktan fissür da oluşmuş olabilir, hemeroid de olmuş olabilir. Elbette baktırmakta fayda var ki kabızlığı da yine beslenmeye bağlı olabileceği gibi huzursuz bağırsak sendromu gibi başka sebeplere de dayalı olabilir ama burada en kolay çözülebilir olan, (beslenmeyle) mide.

@polat.abdulkadir Basur kaynaklıdı o kan gelmesi. Gastrit olanlarda bu durum normal zaten.
@polat.abdulkadir PPI ilaçlarının tok karnına alınmasında sakınca var mı? Mesela Rabelis tok ve aç karına göre etkisi değişiyor mu?

Son düzenleme:
PPİ ilaçlar aç alındığında en iyi sonucu verir. Tok alınmamalıdır. Etkileri düşer.

Ancak Rabeprazol bu grup arasınsa tok alındığında en iyi sonucu veren. Aç alındığında Rabeprazol daha etkili. Ancak tok alındığında da etkili.

Üstte de bir arkadaş belirtmiş, gastrit değil fakat mide ile ilgili sorunlar yaşadım birkaç sene önce. Midede sürekli yanmalar, kusma hissi sürekli. Bazı ilaçlar denedim faydasını göremedim. Çok tavsiye üzerine aktardan kudret narı yaptırdım. Kullandıktan birkaç gün sonra şikayetlerim neredeyse kalmadı. 3 ay düzenli kullanım sonrasında normale döndüm. Sizin durum biraz daha ileri sanırım, tıbbi müdahaleler yapılmış. Fakat kudret narı kesinlikle işe yarıyor, doktorunuza da danışıp kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun.

Çok tavsiye üzerine aktardan kudret narı yaptırdım. Kullandıktan birkaç gün sonra şikayetlerim neredeyse kalmadı. 3 ay düzenli kullanım sonrasında normale döndüm. Sizin durum biraz daha ileri sanırım, tıbbi müdahaleler yapılmış. Fakat kudret narı kesinlikle işe yarıyor, doktorunuza da danışıp kullanmanızı öneririm.
Midede taşma sorunu vardı. Kudret narı düzeltti. Bu konuyu açalı epey süre oldu. Midem iyi şu anda. Çok nadir ağrır yediklerime dikkat ediyorum.

Rabelis de bir PPI. Gaviscon Double Action ise bir anti asit ve aljinik asit içeriyor. Aljinik asit mide suyunu emiyor.

Anti asit ise şöyle çalışıyor; mide fazla asidik olup yakıcı hale geldiğinde karbonat gibi baz karakterli bir şeyler içiyorsun. Asit ile baz birbirini nötürlüyor. Daha az etkili hale gelen mide asidi daha az yakıcı hale geliyor. Standart kullanımı yemeklerden sonra mide yanması olduğunda alınmasıdır.

Antepsin ise bambaşka: yemeklerden bir saat kadar önce alıyorsun. Ağızdan anüse doğru ilerledikçe sindirim sistemi duvarına yapışıyor. Sen sonrasında yemek yediğinde mide duvarı üzerinde bir çeşit bariyer oluşuyor. Ahşap üzerindeki vernik gibi hayal edin. Sonra bağırsaklara doğru ilerleyip kaka ile atılıyor. Kana geçmesi, karaciğer böbrek gibi organları etkilemesi durumu yok pek. Genel olarak güvenli bir ilaç. Japonya menşeli bir ilaçtır. Türkiyeye bilim ilaç getiriyor.

Detaylı açıklamaları hekimim yanımda da yazmıştım. Bakmak isterseniz:
- Antepsin
- Rabelis
- Gaviscon Double Action

Bu arada Rabelis gibi bir PPI ilacı, Gaviscon gibi bir antiasit ve Antepsin birlikte kullanılabilmektedir. Bu üçü gastrit tedavisinde birlikte reçete edilebiliyor.

Bu üç grup ilaçtan biri diğerinin yerine geçmez. Özellikle antepsin diğerlerinden tamamen farklı mantıkta çalışır. Koruyucu yüzey oluşturur.

PPI asit üretimini azaltır.

Antiasit ilaçlar ise “geçici” olarak mide içindeki pH değerini yükseltir. Tıpkı karbonat gibi.

Ve bir kez daha hatırlatmış olalım. Yeyip içtiğiniz şeylere dikkat etmelisiniz.
Hocam konu eski ama bende Antral Süperfisial gastrit çıktı 4 temmuzda endoskopide heliko çıkmadı, son zamanlarda yanmalar arttı sanırım reflü krizi de oluyor su geliyor boğazıma kadar 1 ay kadar esom 14 gün antepsin kullanmıştım biraz hafiflemişti ama boğazda bir takılma tahriş oluşuyordu kücük dilimde aft ve sisklinlik kızarıklık olustu sürekli yutkunuyorum ve bogaz temizliyorum kolda sırtta ağrı yanmalar oluyor bazen şuan Galviks double action, sabah rabelis alıyorum. Bu iki ilaç ile devam mı edeyim + antepsin de koymamı önerir misiniz, birde benim reflü sanırım boğaz reflüsü boğazda da yanma oluyor bazen ağzıma acı geliyor boğazıma kadar geliyor asit sanırım tahris oluyor bogazım birde bu ilaclar tahrisi ve bu yutkunma zorlugu hissi ne kadar sürede geçirir semptomlarını fikriniz var mı yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum yaş 19 yardımcı olursanız sevinirim KBB birde alerjik rinit de tetikliyor demişti alerji hapı vermişti ama kullanmadım birde dilde tükürük birikiyor bazen dişlerin üstünde falan sabahları şiddetli boğaz kuruluğu oluyor bazen yutkunurken zorluyor bu da beni.

Reflü ve gastrit icin bu ilaclar ne kadar kullanılmalı inşallah kısa sürede geçer ya

Ayrıca şuan vitamin takviyeleri de alıyorum Folat-B12-D vitamini-Magnezyum ve çinko

Antral süperfisial gastrit cıktıgı zaman Famotidin içerikli çiğneme tableti, Antepsin, Esom kullan demişti.

Şuan rabelis ve gaviscon kullanıyorum esom ve antepsini bırakmıştım famotidin çiğneme tableti de almıyorum, Antepsini de ekleyeyim mi sizce Rabelis, Gaviscon yanına bir de dedigim gibi ne kadar kullanmam gerek

Yaklaşık olarak neredeyse 1 yıldır oluyordur Gastrit olduğum. 6-7 ay reflü ilaçları kullandım, Protinum, Gaviscon Double Action, Antepsin ve Lansor ilaçları kullandım.

Endoskopi 2,5 ay önce oldum ve gastrit teşhisi kondu. Endoskopi olduktan sonra ilk ay doktor bana Tetra 40 MG, Bizmopen 262 MG, Ornitop 500 MG ve Rabelis 20 MG verdi. Bizmopen ve Ornitop'tan iki kutu verdi.

İkinci ay ise Rabelis, Famodin 40 MG ve Antepsin kullandım.

Bu ay ise yine Rabelis 20 MG, Famodin 40 MG ve Gaviscon kullanıyorum.

İlaç kullanmadan önce yaşadığım mide yanması, mide ekşimesi, sırt, göğüs ağrıları, boğaz ağrısı gibi sorunlardan kurtuldum. Eskiden tükürükte kan falan geliyordu, o da Endoskopi olduktan sonra kullandığım ilaçlardan sonra artık çok nadir geliyor, 6-7 ay önce reflü ilaçlarını kullanırken 2 defa dışkıdan da kan gelmişti.

Endoskopi olduktan sonra geçen ay bir defa yine dışkıdan kan geldi, bugüne kadarda sonra dışkıdan kan gelmedi. Bugün yine uzun aradan sonra azda olsa dışkıdan kan geldi. Son 2 ay dışkıdan gelen kandan önce yemeği biraz fazla yedim herhalde o tetikliyor, fazla yemek yememem lazım değil mi?

Çay, kahve ve asitli içecekleri 1 yıldır tüketmiyorum. Yağlı, acı ve baharatlı şeylerden de uzak duruyorum. Yediğime, içtiğime dikkat eden biriyim, mide ağrısı da artık hemen hemen hiç çekmiyorum.

Gastrit olanlar varsa aranızda bu yaşadıklarım normal mıdır acaba, sizde de böyle şeyler oluyor muydu? Bu hastalıktan kurtulabildiniz mi?
Hocam sizin son durum ne şuan? ne yaptınız bende çekiyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı