itskaarina
Picopat
Daha fazla
Selam, YKS sınavına hazırlanıyorum ve ilk kez mezuna kaldım, sorun şu ki ciddi bir daydreaming sorunum var ve masa başına oturamıyorum otursam da çok çalışmıyorum Max 5 saat çalışıp günü bitiriyorum. 3 gündür de hiç ders çalışmayıp sürekli telefonda takılıyorum. Gece olunca yarının programını yapıyorum planlıyorum çalışacağım diye ama asla çalışmıyorum. Psikiyatriste git diyecekseniz muhtemelen ama ona gittiğimde bunları anlatsam ders çalışmak zor bir şey değil otur çalış diyeceğini tahmin ettiğimden cesaret edemiyorum. 3 aydır sürekli TYT'ye yeniden başlıyorum hala temel kavramlar çalışıyorum. 2 gün çalışıyorsam 3 gün yatıyorum. Lisenin sonuna kadar da hiç ders çalışmadım, sınavlardan 1 gün önce çalışırdım ve biterdi haftalarca kitabın yüzünü açmazdım. Acaba işe mi girsem diyorum çalışmıyorum bu sefer de 7 ay sonra keşke işe girmeyip çalışsaydım diye pişman olurum deyip işe girmiyorum ama ders çalışmıyorum da. Kısacası tembel birisiyim tek yaptığım şey saatlerce hayal kurmak ve müzik dinlemek. Telefonumdan kontrol ettim 1 haftada 60 saat telefon kullanıyormuşum. Telefonu ortadan kaldırıp tuşlu telefona geçeyim dedim ama bu sefer de bilgisayardan bunları yapacağımı biliyorum. Belki de fazla çevrem olmadığı için olabilir bu durum, fazla arkadaşım yok arkadaşım olanlar da doğru düzgün ders çalışan kişiler değiller, derece yapan kişilere bakıyorum arkadaş ortamlarında rekabet var hepsi çok iyi çalışıyor. Kısacası tembel olan birisi bunu nasıl bırakabilir? Sanki vücuduma her gün zehirli bir madde alıyormuşta bağımlısı olmuş gibi hissediyorum. Çok garip.
Son düzenleyen: Moderatör: