Daha yüksek Watt'lı işlemci sorun çıkarır mı?

halil333333

Decapat
Daha fazla  
Şu anda Intel Pentium E2160 işlemciyi kullanıyorum. E2160 65W ben Intel Core 2 Quad Q9550 almayı düşünüyorum fakat bu işlemci 95 W bendeki güç kaynağı fazlasıyla karşılıyor ama sorun çıkarır mı güç tüketiminden başka?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda Intel Pentium E2160 işlemciyi kullanıyorum. E2160 65W ben Intel Core 2 Quad Q9550 almayı düşünüyorum fakat bu işlemci 95 W bendeki güç kaynağı fazlasıyla karşılıyor ama sorun çıkarır mı güç tüketiminden başka?

Anakart desteklemiyorsa sıkıntı çıkarabilir. Gerçeği anakart ve güç kaynağına bağlı bu durumlar. Örneğin aynı watt değerinde daha güçlü bir işlemci yüksek GHZ değerlerine çıkıyordur ve 12-14x fsb çarpanı ile çalışıyordur ama anakartınız maksimum 8-12 FSB çarpanı ile çalışıyordur ve kilit vardır işlemci anakartınıza overclock bastırmaya kalkacağından mavi ekran yeme ihtimaliniz var.

O yüzden anakartınızın desteklediği şeylere iyi bakın. Bu sebepten ötürü güçlü bir işlemciye 300 TL+ para verip %90 veya daha düşük güçlerde çalıştırmak zorunda kalabilirsiniz yani %100 güçle çalıştıramayabilirsiniz bu sebepten.

Anakartınızı yazmamışsınız. Anakartınızın besleyebileceğinden emin olun, en azından 6 faz olması stabilite açısından daha iyi olur. Daha yüksek TDP değerleri daha fazla ısı demektir, kasanızın hava akışından emin olun.

Güç kaynağınız nedir? Anakartınız? Anakartınız uyumluysa E5450 tavsiye ederim.

Anakartım Foxconn N15235 PSU'um HEC-300-AR-tf

Anakartınızı yazmamışsınız. Anakartınızın besleyebileceğinden emin olun, en azından 6 faz olması stabilite açısından daha iyi olur. Daha yüksek TDP değerleri daha fazla ısı demektir, kasanızın hava akışından emin olun.

Anakart Foxconn N15235 güç kaynağı HEC-300-AR-tf kasamın fan bakımı ve hava filtreleri temiz eski model bir kasa
Anakart desteklemiyorsa sıkıntı çıkarabilir. Gerçeği anakart ve güç kaynağına bağlı bu durumlar. Örneğin aynı Watt değerinde daha güçlü bir işlemci yüksek GHz değerlerine çıkıyordur ve 12-14X FSB çarpanı ile çalışıyordur ama anakartınız maksimum 8-12 FSB çarpanı ile çalışıyordur ve kilit vardır işlemci anakartınıza overclock bastırmaya kalkacağından mavi ekran yeme ihtimaliniz var.

O yüzden anakartınızın desteklediği şeylere iyi bakın. Bu sebepten ötürü güçlü bir işlemciye 300 tl+ para verip %90 veya daha düşük güçlerde çalıştırmak zorunda kalabilirsiniz yani %100 güçle çalıştıramayabilirsiniz bu sebepten.

Duo serisinden ne önerirsiniz peki 65W dı galiba Duo'lar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı