Arkadaşlar harici ekran kartımla ilgili bir sorun yaşıyorum. R5 5600G işlemcim var. Dahili ekran kartını devre dışı bırakıp, hariciyi kullanmak istiyorum, test amaçlı. Dahili ekran kartını nasıl devre dışı bırakırım?
Hocam sen zaten masaüstü olduğu için direkt olarak harici üzerinden alıyorsun görüntüyü. Ekran kartını çıkarıp görüntü kablonu anakart üzerine takmadığın sürece aktif olmayacak 5600G üzerindeki grafik birimi.
Çok basit yöntemi var. Kullanılabilir RAM miktarınız ne kadar gözüküyor. Eğer dahili grafik çalışıyorsa RAM den 2 GB kendine ayırıyor. Normal RAM miktarınızın 2GB altında gözüküyorsa dahili grafik kullanılıyor demektir.
Kanka orada dahili grafiğe kaç MB bellek ayırmak istediğini ve özellikleri yazıyor orada bir tuş vardı oradan kapat aç oto var onu kapat de kapanıyor zaten.
Hocam sen zaten masaüstü olduğu için direkt olarak harici üzerinden alıyorsun görüntüyü. Ekran kartını çıkarıp görüntü kablonu anakart üzerine takmadığın sürece aktif olmayacak 5600G üzerindeki grafik birimi.
Hocam 16 GB takılı kullanılabilir 15,4 yazıyor. Şu anda APU kullanıyorum zaten. Ekran kartını çıkartmıştım, takacağım şimdi.
Az önce taktım ekran kartını. Aygıt yöneticisinde dahili olan gözükmüyordu. BIOS üzerinden söylediğiniz ayarı kapattım. İnşallah sorunum çözülür. Ekran kartını servise göndermek istemiyorum. Satın alalı 1 ay bile olmadı...