Çözüldü Dahili ekran kartı nasıl devre dışı bırakılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Afur

Kilopat
Arkadaşlar harici ekran kartımla ilgili bir sorun yaşıyorum. R5 5600G işlemcim var. Dahili ekran kartını devre dışı bırakıp, hariciyi kullanmak istiyorum, test amaçlı. Dahili ekran kartını nasıl devre dışı bırakırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS Advanced menüsünde Integreated Graphics gibi yer olması gerekir. Buradan kontrol edebilirsiniz.
BIOS Advanced menüsünde Integreated Graphics gibi yer olması gerekir. Buradan kontrol edebilirsiniz.
Aynen burasıydı hatta on of auto vardı bende oto saydı kapatmıştım Full.
Oradaki her şeyi mi kapatacağım?

Hocam sen zaten masaüstü olduğu için direkt olarak harici üzerinden alıyorsun görüntüyü. Ekran kartını çıkarıp görüntü kablonu anakart üzerine takmadığın sürece aktif olmayacak 5600G üzerindeki grafik birimi.
Hocam test amaçlı. Ben de biliyorum normalde devre dışı kaldığını. Çözüm bulmak için denemeler yapıyorum.

Hocam test amaçlı. Ben de biliyorum normalde devre dışı kaldığını. Çözüm bulmak için denemeler yapıyorum.
Çok basit yöntemi var. Kullanılabilir RAM miktarınız ne kadar gözüküyor. Eğer dahili grafik çalışıyorsa RAM den 2 GB kendine ayırıyor. Normal RAM miktarınızın 2GB altında gözüküyorsa dahili grafik kullanılıyor demektir.

Oradaki her şeyi mi kapatacağım?

Kanka orada dahili grafiğe kaç MB bellek ayırmak istediğini ve özellikleri yazıyor orada bir tuş vardı oradan kapat aç oto var onu kapat de kapanıyor zaten.

BIOS Advanced menüsünde ıntegreated Graphics gibi yer olması gerekir. Buradan kontrol edebilirsiniz.

Hocam sen zaten masaüstü olduğu için direkt olarak harici üzerinden alıyorsun görüntüyü. Ekran kartını çıkarıp görüntü kablonu anakart üzerine takmadığın sürece aktif olmayacak 5600G üzerindeki grafik birimi.

Integreated Graphics gibi bir yazı göremedim. Diğer sekmelere de baktım. Tam olarak bu bahsettiğiniz yer nereden? Anakart: Gigabyte B450M S2H.

Tamam tamam buldum. Chipset menüsündeymiş.

Dosya Ekleri

• 4F09FFFA-4EB8-432F-978D-BC530573D5AF.jpeg
    4F09FFFA-4EB8-432F-978D-BC530573D5AF.jpeg
    202,1 KB · Görüntüleme: 51
  • 3B963928-F579-4B2D-9600-2FF3F1B90099.jpeg
    3B963928-F579-4B2D-9600-2FF3F1B90099.jpeg
    161 KB · Görüntüleme: 54
Bu bilgisayara sağ tık yap özelliklere tıkla. Orada RAM miktarını göreceksin.
Hocam 16 GB takılı kullanılabilir 15,4 yazıyor. Şu anda APU kullanıyorum zaten. Ekran kartını çıkartmıştım, takacağım şimdi.

Az önce taktım ekran kartını. Aygıt yöneticisinde dahili olan gözükmüyordu. BIOS üzerinden söylediğiniz ayarı kapattım. İnşallah sorunum çözülür. Ekran kartını servise göndermek istemiyorum. Satın alalı 1 ay bile olmadı...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı