Dahili grafik kartının RAM'i nasıl arttırılır?

Kullandığın anakart ve işlemciye bağlı değişsede arttırmanın bir anlamı yok. Dahili ekran kartı ihtiyacı olan fazlalığı RAM'den kullanır. Oradaki sayıyı büyütmenin çok bir anlamı yok eğer oradaki sayıya göre açılıp açılmayacağına karar veren bir uygulama kullanmayacaksan.

Laptopa 2. RAM'i sipariş ettim takınca sistemdeki RAM yeterince fazla olacağı için bir kısmını daha grafik kartına vermeyi düşünmüştüm ama pek bir şey etkilemez mi diyorsunuz oradaki 512MB'ın olduğu gibi kalması?

İmza kısmımda yazıyordu
İmzayı referans almak sosyal kurallarınca yasak.

Laptopa 2. RAM'i sipariş ettim takınca sistemdeki RAM yeterince fazla olacağı için bir kısmını daha grafik kartına vermeyi düşünmüştüm ama pek bir şey etkilemez mi diyorsunuz oradaki 512MB'ın olduğu gibi kalması?
Evet, etkilemez. Muhtemelen görev yöneticisinden baktığında "paylaşılan gpu belleği" gibisinden bir miktar ram ayırıldığını görürsün. Genelde total ram miktarının yarısı kadardır. Sistem GPU'da bellek kullanımında aşım olduğunda RAM'den kullanır. Dahili GPU içinde aynısı geçerli.

İmzayı referans almak sosyal kurallarınca yasak.

Bir dahakine dikkat ederim sağ olun.

Evet, etkilemez. Muhtemelen Görev Yöneticisi'nden baktığında "paylaşılan GPU belleği" gibisinden bir miktar RAM ayırıldığını görürsün. Genelde Total RAM miktarının yarısı kadardır. Sistem GPU'da bellek kullanımında aşım olduğunda RAM'den kullanır. Dahili GPU içinde aynısı geçerli.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı