Dahili Harddisk Görünmüyor

Jaywalker

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Vatan bilgisayardan almış olduğum HDD bilgisayarım tarafından bir türlü kullanımını mümkün kılamadım. SATA portlarımda bir sıkıntı olma ihtimaline karşı farklı kombinasyonlarda da denedim. Ara kablolarımda kablomda da bir sorun yok. Şimdi tam olarak sorunumu söyleyeyim Harddisk BIOS arayüzünden boot kısmında görünüyor fakat Windows yüklendikten sonra kullanım sağlayamıyorum. Bilgisayar klasörünün içerisinde görünmüyor aktif etmediğimi düşünerek "Bilgisayar yönetimi>Depolama>Disk Yönetimi" kısmını kontrol ettim. Lakin görünürde herhangi yeni bir depolama birimi görünmüyor.

grafik 1.PNG

Buna karşılık tuhaf bir şekilde "Aygıt Yöneticisi>Disk Sürücüleri" kısmında görebiliyorum. Çözümü çaresi var mıdır varsa nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşletim sistemi olarak Windows 10 Pro x64 kullanıyorum.

grafik 2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu deneyin bi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunu deneyin bi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoya denk gelmiştim internet üzerinde ama jumper ayarı yapmak için gerekli olan aparatı nereden temin edebileceğimi bilmiyorum.

Şunu deneyin bi:

Bu videoya denk gelmiştim internet üzerinde ama jumper ayarı yapmak için gerekli olan aparatı nereden temin edebileceğimi bilmiyorum.
Herhangi bir bilgisayarcıdan alabilirsiniz. Ben idarelik aşağıdaki gibi yapmıştım :)
20180307_213150-1.jpg

Hocam aynı sorunu ben de yaşadım geçen haftalarda ve çok kolay bir şekilde çözdüm. Orada disk 1 ya da 2 yazanın üstüne sağ tıklayın. Bir kaç seçenek çıkacak hangisini yaptığımı unuttum anlarsınız görünce zaten. Onu seçin görüyor. Saçma bi anlatım oldu ama bende işe yaramıştı. Belki yardımcı olur.

Hocam aynı sorunu ben de yaşadım geçen haftalarda ve çok kolay bir şekilde çözdüm. Orada disk 1 ya da 2 yazanın üstüne sağ tıklayın. Bir kaç seçenek çıkacak hangisini yaptığımı unuttum anlarsınız görünce zaten. Onu seçin görüyor. Saçma bi anlatım oldu ama bende işe yaramıştı. Belki yardımcı olur.
Hocam ilk firsatta deneyip geri dönüş yapacağım size. Aksam eve geçmiş olacagim, ilginiz icin tesekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malesef bakmama rağmen dikkatimi çeken bir bölüme denk gelmedim harddiski yapılandırabileceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu ile ilgili gelişmeleri aktarayım Ankara Vatan Bilgisayar Söğütözü şubesine giderek ürünü kontrol ettirdim ve arızalı çıktı. İnternet üzerinden satın alım yaptığım için cayma hakkımı kullanarak iadesinde bulundum ve muadili 2TB WD Blue disk aldım. İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı