Dahili vs harici SSD

ruzgaar

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba mevcut bilgisayarımda 256 GB SSD 1TB HDD var fakat HDD yavaş ve SSD'de 3 GB yer kaldı. SSD anlamadığım bir şekilde neyi silersem sileyim 140 GB'dan aşağıya düşmüyor bütün her şeyi silip FC 25 öyle yüklemek zorunda kaldım. Neyse konuya dönmek gerekirse SSD yükseltmesi yapacağım fakat bir sürü şüphem var. En başta direk mevcut SSD'yi 1 TB daha iyi bir SSD ile değiştireyim dedim ama eski SSD içindeki tüm verileri bir yere taşıyıp yeni SSD'ye geri aktarmak falan gerekiyor ve bu çok zahmetli. Babama bunu söylediğimde bilgisayarı teknik servise götürüp yaptıralım ne gerekiyorsa dedi (bilgisayar HP ve garantisi bitti). Bildiğiniz gibi bu tarz konularda genelde teknik servisler çok saçma fiyatlar veriyor. Bilgisayarı oraya götürdüğümde genel bakım yapıp dandik bir SSD takarak 10 bin TL bile alabilirler o yüzden dahili SSD kısmına çok sıcak bakamadım ama harici SSD kısmına gelince de harici SSD bulmak bir tık zor gibi ve masada hep sabit durması falan gerek. Ona bir tık ısınamadım ama ikisinin de kendince artı ve eksileri var. Bilgisayardan az çok anlasam bile teknik kısımda hiç tecrübem yok ve dahili SSD'yi evde kendim yapabileceğime inanmıyorum. Sizce harici SSD mi almalıyım dahili SSD mi? Sebepleriyle açıklar ve düşüncenize göre bir öneri yaparsanız sevinirim. Taşınabilir SSD için 512 GB ve 1TB ikisi de olur zaten 256 GB mevcut olacak. Harici SSD olarak ASUS TUF AS1000 buldum sizce almaya değer mi?

Son düzenleme:
Merhaba mevcut bilgisayarımda 256 GB SSD 1TB HDD var fakat HDD yavaş ve SSD'de 3 GB yer kaldı. SSD anlamadığım bir şekilde neyi silersem sileyim 140 GB'dan aşağıya düşmüyor bütün her şeyi silip FC 25 öyle yüklemek zorunda kaldım. Neyse konuya dönmek gerekirse SSD yükseltmesi yapacağım fakat bir sürü şüphem var. En başta direk mevcut SSD'yi 1 TB daha iyi bir SSD ile değiştireyim dedim ama eski SSD içindeki tüm verileri bir yere taşıyıp yeni SSD'ye geri aktarmak falan gerekiyor ve bu çok zahmetli. Babama bunu söylediğimde bilgisayarı teknik servise götürüp yaptıralım ne gerekiyorsa dedi (bilgisayar HP ve garantisi bitti). Bildiğiniz gibi bu tarz konularda genelde teknik servisler çok saçma fiyatlar veriyor. Bilgisayarı oraya götürdüğümde genel bakım yapıp dandik bir SSD takarak 10 bin TL bile alabilirler o yüzden dahili SSD kısmına çok sıcak bakamadım ama harici SSD kısmına gelince de harici SSD bulmak bir tık zor gibi ve masada hep sabit durması falan gerek. Ona bir tık ısınamadım ama ikisinin de kendince artı ve eksileri var. Bilgisayardan az çok anlasam bile teknik kısımda hiç tecrübem yok ve dahili SSD'yi evde kendim yapabileceğime inanmıyorum. Sizce harici SSD mi almalıyım dahili SSD mi? Sebepleriyle açıklar ve düşüncenize göre bir öneri yaparsanız sevinirim. Taşınabilir SSD için 512 GB ve 1TB ikisi de olur zaten 256 GB mevcut olacak.

CD girişi varsa adaptörleri oluyor onların o şekilde yapabilirsin harici SSD çoğu yönden sağlıklı olmaz. Bulut depolama bak olmadı.

Benim tercihim dahili SSD olacaktır. Sizin de dediğiniz gibi bilgisayarın hep sabit kalması gerekiyor. Ve herhangi bir çarpma, düşme vs. durumlarda tehlikeli olabilir. İnternetten kendi dahili SSD nizi alıp basit bir bilgisayarcıda 200-300 TL'ye taktırabilirsiniz bence. O fiyatları pek bilmiyorum. YouTube'dan bakarak evde kendinizde takabilirsiniz. Bir de 1 TB almanızı öneriyorum. Rahatlık.

CD girişi varsa adaptörleri oluyor onların o şekilde yapabilirsin harici SSD çoğu yönden sağlıklı olmaz. Bulut depolama bak olmadı.

CD girişi yok. Type-C ve USB-C giriş mevcut.

Benim tercihim dahili SSD olacaktır. Sizin de dediğiniz gibi bilgisayarın hep sabit kalması gerekiyor. Ve herhangi bir çarpma, düşme vs. durumlarda tehlikeli olabilir. İnternetten kendi dahili SSD nizi alıp basit bir bilgisayarcıda 200-300 TL'ye taktırabilirsiniz bence. O fiyatları pek bilmiyorum. YouTube'dan bakarak evde kendinizde takabilirsiniz. Bir de 1 TB almanızı öneriyorum. Rahatlık.

Şimdi harici bakarken ASUS'un 1 ürünü ile karşılaştım ve alüminyum kasa ile darbelere falan bayağı dayanıklı gözüküyor. Bilgisayarımı hep oynatan birisi değilim zaten hep masamda duruyor neredeyse. Ürünün linkini aşağıya bırakacağım. SSD konusunda çok bilgili değilim ama bayağı iyi geldi gözüme. Bir bakarsanız sevinirim. ASUS TUF Gaming AS1000 PLUS 1TB USB-C 3.2 Gen2 Tasinabilir M.2 SSD | ITOPYA

CD girişi yok. Type-C ve USB-C giriş mevcut.

Şimdi harici bakarken ASUS'un 1 ürünü ile karşılaştım ve alüminyum kasa ile darbelere falan bayağı dayanıklı gözüküyor. Bilgisayarımı hep oynatan birisi değilim zaten hep masamda duruyor neredeyse. Ürünün linkini aşağıya bırakacağım. SSD konusunda çok bilgili değilim ama bayağı iyi geldi gözüme. Bir bakarsanız sevinirim. ASUS TUF Gaming AS1000 PLUS 1TB USB-C 3.2 Gen2 Tasinabilir M.2 SSD | ITOPYA

Fiyatı gerçekten çok uçuk bu fiyata dahili 2TB M.2 SSD bile alınabilir. Ama bütçem var illa da harici SSD istiyorum diyorsanız alınabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı