Dalgalı GPU kullanımı

• Konuyu başlatan TheEB
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.484

TheEB

Kilopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Merhaba, görselde görüldüğü gibi GPU-Z stres testinde ekran kartı kullanımı stabil görünmüyor. Oyunlarda da aynı şekilde ara ara FPS düşüşü ve takılmalar yaşıyorum. İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Güç kaynağı kaynaklı sorun olabilir mi acaba?

Sistemim;

AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz // ASUS TUF B450-PRO GAMING // ASUS ROG STRIX RX 570 OC 4GB // GSKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 // Adata XPG SX8000NP 128GB NVMe M.2 SSD // WD Caviar Blue 500 GB // OCZ ModXStream Pro 600W 80Plus Modular // Corsair Carbide 100R

Dosya Ekleri

• gpusage.png
    93,8 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sanki anlık kapanıp açılmış gibi

Yani AMD sürücü kaynaklı bir sorun mu, güç kaynağı mı, ekran kartı mı anlamadım gitti.
Not: Ekran kartı sürücüsü son çıkan 20.9.1
Bende de 5700 xt var . Oyun esnasında siyah veya mavi ekran alıyorum. Bana ekran kartın anlık sinyal vermeyi kesiyor diyorlar. Sende siyah mavi ekran var mı ?

Bende de 5700 xt var . Oyun esnasında siyah veya mavi ekran alıyorum. Bana ekran kartın anlık sinyal vermeyi kesiyor diyorlar. Sende siyah mavi ekran var mı ?
Monitörüm freesync destekliyor, Radeon ayarlarından freesync açınca oyun esnasında sadece siyah ekran oluyor, görüntü gidip geliyor. Sürücü kaynaklı bir sorun o yüzden kapalı kullanıyorum. Mavi ekran hiç görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…