Danone yoğurt boy uzatır mı?

Foça yoğurdu al o orijinal formulle yapılıyor.
g64e1_1490601233659f_7218.jpg
 
Hayır, maalesef. Genlerinizin el verdiği kadarıyla uzayacaksınız. Marka gıdalarla, yoğurtlarla direkt olarak etki edecek şekilde bir yere varamazsınız ne yazık ki. Sağlıklı besinleri yiyin elbette ama bu gerçeği de göz önünde bulundurun.

Uzama konusunda herhangi bir endişeniz varsa bu doğrultuda velinize danışıp bir uzmana görünmeyi deneyin. Yönlendirmeleri bilirkişi olan her kim ise daha iyi yapacaktır.
 
Protein ve kalsiyum büyümenizi "destekleyen" içeriklerdir. Boy noktasında en önemli unsur gen ve adaptasyondur. Sağlıklı beslenip spor yaparsanız (esnemenizi sağlayanlar genellikle) genlerinizin izin vereceği ölçüde boyunuz uzayabilir.
 
Hayır. Mümkünse evde yapılmış yoğurt yiyin yiyecekseniz. Bir başka kalsiyum kaynağı olarak da normal düzeylerde peynir tüketebilirsiniz.

Boy uzamasında olay genlerinizin kapasitesine ulaşmak. Örneğin gen kapasiteniz 185 cm ise 185 cm'yi geçemezsiniz ama 185'e ulaşabilirsiniz. İşte biz de bunu istiyoruz 185'e ulaşmak. Yani gen kapasitenize ulaşmak. Bunun için de kalsiyum , D vitamini ve protein alımlarınızı düzgün yapmanız gerekiyor. Bunlara ek olarak sizi esnetecek egzersizlerle katkı yapabilirsiniz. Youtube'da bu tarz videolar mevcut. "Boy uzatma egzersizleri" vb. diye aratırsanız çıkar. Şimdilik bunu diyorum, normalde basketbol veya yüzme önerirdim. Ama malum evlerdeyiz.
 
Evet sağlar. Meyveli yoğurt ayda 1 CM kadar uzamaya katkı sağlar. Normal yoğurt yapmaz demeyin o da katkı sağlar 0.5 CM falan uzamanıza katkı sağlar. Meyveli olmasına özen gösterin ve dikkat edin. Markaya da dikkat edin Danone olması çok önemli.
Cidden sorduysanız bilmiyorum tabi. Genetik, boy konusunda %95 etken derler en az. Mesela ben 2.02'yim, aile büyüklerimde de var 2 metre üstü olanlar. Süt ürünlerini de seven biriyimdir belki 2-3 CM katkı sağlamıştır. Basketbol da katkı sağlar derler ama o da çok değil en fazla 1-2 cm katkısı olur olsa olsa diye düşünüyorum. Tabi bu benim okuduğum, öğrendiğim bilgilere dayanarak edindiğim düşünce. Belki de yanlıştır. Bu arada ben küçükken toplasan 4-6 ay kadar basketbol oynadım bir kulübün alt yapısında. Boyuma katkısı olduğunu düşünmüyorum; genetikte bitiyor olay asıl.
 

Geri
Yukarı