Darboğaz tam olarak ne demek?

xmania261

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
34
Bu paylaştığım test için darboğaz söz konusu mudur acaba? Bu grafikteki değerler tam olarak neyi ifade ediyor? Aydınlatabilecek olan var mıdır? Teşekkürler.

Adsız.png
 
Intel abimiz güzelce anlatmış. Zaman ayırıp okursanız çok iyi anlayacağınızdan şüphem yok.


GPU, bu talimatları işlemcinin sağlayabileceğinden daha hızlı işliyorsa bir sonraki talimat seti hazır oluncaya kadar GPU boşta kalır. diye yazıyor .. sorularıma cevap aldım teşekkür ederim yanıtlayan herkese konu kilit :)
 
Tabiri caizse 1 metre genişlikteki yere 2 metre genişlikte bir şey sokmaya çalışmak gibi. İşlemcinin ekran kartını besleyemediği durumda oluşan performans kaybı. Bunun tam tersi de olabiliyordu galiba.
 
GPU, bu talimatları işlemcinin sağlayabileceğinden daha hızlı işliyorsa bir sonraki talimat seti hazır oluncaya kadar GPU boşta kalır.
MS'nin ne olduğuna gelelim. MS yani milisaniye saniyenin binde biridir. MS ile orada ifade edilen şey Frametime'dır. Frametime ise bir karenin üretilebilmesi için harcanan süredir. Şimdi oyunda atıyorum sabit 60FPS alıyorsunuz yani 1 saniyede ekranınıza 60 kare geliyor. Bir karenin ne kadar sürede üretildiğini hesaplamak için 1 saniyeyi 60'a böleriz. Karşımıza çıkan sayı çok absürt bir sayıdır(0.01666667S). Ancak sonucu milisaniye biçiminden yazdığımız zaman daha mantıklı bir sayı olan 16.7Ms karşımıza çıkar. Bu yüzden bu hesaplamayı yaparken milisaniye kullanılır.

Kısacası 60FPS aldığın bir oyunda bilgisayarın 1 kareyi oluşturmak 16.7ms süre harcıyor.
 

Geri
Yukarı