Darboğaz "The Bottlenecker" sitesi yanlış hesaplama mı yapıyor?

Creative52

Kilopat
i5-10400 ile 1050 Ti karşılaştırdım. Yüzde 11 darboğaz gösteriyor normalde hiç olmaması gerekmiyor mu? Aynı işlemciyle 2060'ı karşılaştırdım yüzde 2 gösteriyor. İngilizcem olmadığından ben yanlış anlıyorum sanırım. 1050 Ti'de daha az darboğaz gösteriyor olması gerekmez mi?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 186
  • 2.jpg
    2.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 172
Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz işinden pek anlamam ama çeviri olarak yardım edebilirim. Birinci resimde ortalama %11 darboğaz yaşarsın diyor. Ekran kartın CPU'na göre zayıf kalıyor diyor. Cpu darboğazından ziyade gpu darboğazından bahsediyor sanırım. Sonra da yazmış zaten 2060 ile değiştirmenizi tavsiye ederiz diye.

Meraktan ben de kontrol ettim. RX 580 ve Ryzen 7 2700X'e de birebir aynı %11 darboğaz verdi ve rtx 2060 önerdi.
1602574336751.png

Şöyle ki; darboğaz sadece işlemci ile olmaz. İşlemci grafik kartı için fazla iyi olduğunda da darboğaz olarak geçer orda anatılan da o.

Buradaki verilere çok güvenmeyin. Bana da pek mantıklı gelmemişti burası. Merak ettiğiniz CPU ve GPU'nun videolarını YouTube'da aratın, kendi gözlerinizle görün. Çok absürd bir kombinasyon olmadıkça mutlaka aradığınız ikiliyi test eden birilerine rastlarsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı