Darboğaz yaşamayan laptop var mı?

huseyinkomurcu

Femtopat
Selamun aleyküm, 2 gün önce yeni laptop aldım.
HP marka.
8 GB RAM.
i5 1035G1.
NVIDIA GeForce MX330.
512 GB SSD.

Özellikleri bu kadar iyi olmasına karşın her oyunda 10 dakika sonra darboğaz sorunu yaşıyorum. 100FPS civarı oynatabildiği CS:GO'yu 10 dakika sonra 30-40 FPS'lerde görüyorum. Dying Light oyununda ise 50 FPS'den 5 FPS'e düşüş yaşıyorum. İnternette bin türlü çözüm önerisini denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Biraz araştırdım başka işlemcilerde de bu sorun varmış. Piyasada darboğaz sorunu yaşamayan ve oyunları orta düzeyde oynatabilen laptop var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamun aleyküm, 2 gün önce yeni laptop aldım.
HP marka.
8 GB RAM.
i5 1035G1.
NVIDIA GeForce MX330.
512 GB SSD.

Özellikleri bu kadar iyi olmasına karşın her oyunda 10 dakika sonra darboğaz sorunu yaşıyorum. 100FPS civarı oynatabildiği CS:GO'yu 10 dakika sonra 30-40 FPS'lerde görüyorum. Dying Light oyununda ise 50 FPS'den 5 FPS'e düşüş yaşıyorum. İnternette bin türlü çözüm önerisini denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Biraz araştırdım başka işlemcilerde de bu sorun varmış. Piyasada darboğaz sorunu yaşamayan ve oyunları orta düzeyde oynatabilen laptop var mı?

Sıcaklık değerler nasıl idi?

Laptop kullanıyorum ama sizin dediğiniz gibi şeyler başıma gelmedi sadece birkaç saniye FPS düşmesi yiyorum bu kadar.

İşlemcim 75, ekran kartım 78 dereceyi görüyor. Sonrasında CPU hızım 1.7 den 0.8 e kadar düşüyor ve dereceler de 58, 59 oluyor. Bu esnada fps 50den 5 e düşüyor. (Denediğim oyun Dying Light)
İlk 10 dakika ve sonrasının fotoğrafları bunlar. Sizce sorun nedir nasıl çözebilirim

Dosya Ekleri

• NORMAL HALİ.jpg
    NORMAL HALİ.jpg
    305,8 KB · Görüntüleme: 71
  • DÜŞMÜŞ HALİ.jpg
    DÜŞMÜŞ HALİ.jpg
    460 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı