Rehber Dareu EK75 RT Firmware yükseltme sonrası yaşanan problemleri ortadan kaldırma

Merhaba Dareu markasının EK75 RT ürününü satın aldıysanız ve Firmware güncellemesi sonrası problemler yaşıyorsanız gösterdiğim adımları uygulayarak sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Öncelikle All in One programından sırasıyla ayarlar / reset & Update olarak ilerleyin ve Firmware versiyonunuzun 1.7.75 olduğundan emin olun çünkü yapacağımız işlem. Versiyonu 1.7.53 olarak düşürmek olacaktır yani sorunsuz versiyona düşüreceğiz eğer zaten 1.7.53 versiyonunu kullanıyor ve problem yaşıyorsanız Dareu resmi sitesinden Discord adresine gelerek yeni bir konu açıp yardım isteyebilirsiniz.

Ayrıca eklediğim resimleri takip etmeyi unutmayın numaralandırdım! Resim 1 / Resim 2 / Resim 3 / Resim 4 / Başlangıç sorusu kapatma

Adım 1- Rehberde bulunan Firmware yükleyiciyi indirin.

Adım 2- All in One programını kapatın. (görev yöneticisine bakarak tamamen kapandığından emin olun)

Bilgilendirme Firmware yüklemesi esnasında bilgisayarınızı kapatmamalı ve klavyenin kablosunu çıkarmamalısınız aksi halde klavyeniz zarar görecektir!

Adım 3- İndirdiğiniz Firmware yükleyiciyi açın fakat açtığınız gibi alt+X yaparak ekte göründüğü gibi (Resim 1) sağdaki yükleme butonunu aktif ediyoruz alt+X yapmazsanız yükleyici otomatik olarak kapanacaktır dediğim gibi yükleyici açıldığı gibi alt+X yapıyoruz ve sağdaki butona tıklıyoruz.

Adım 4- Yükleyici tamamlandıktan sonra ekteki resimde göründüğü gibi (Resim 2) close diyoruz sizde Çince yazacaktır yüklemenin tamamlandığından emin olmak adına sağ üstte gözüken dil değiştirme seçeneğinden İngilizce seçebilirsiniz. Adım 4'ü yaptıkdan ve close dedikten sonra klavyeniz de yazı yazamazsanız kabloyu çıkar tak yapın.

Adım 5- Uygulamayı açıyoruz ve ekteki resimde (Resim 3) gösterdiğim gibi başlangıç sorusunu cancel olarak cevaplıyoruz. Not: Bu sorunun her başlangıçta sormaması için nasıl kapatacağımızı en son resim olarak ekleyeceğim kontrol edebilirsiniz. Başlangıç sorusu kapatma

Adım 6- Sırasıyla settings / reset & Update diyoruz ve ekteki resimde (Resim 4) göründüğü gibi şu an için stabil Firmware gelene kadar asla Update etmiyoruz.

Evet yapacaklarımız bu kadardır yaşadığınız sorunun çözülüp çözülmediğini buradan bildirirseniz çok iyi olur.

Firmware is updating kısmı ilerlemiyor bende mecburen cancel yapıp çıkmak zorunda kaldım. Firmware updater ilk açılışta da klavye takılı değil tarzı uyarı veriyor zaten. Neyi yanlış yapıyorum acaba tam anlayamadım.

Ekleme = Firmware güncelleyiciyi açtıktan sonra rahat anlayabilmeniz için sağ üstten dili ingilizce yapın. Eğer klavye takılı değil diye uyarı veriyorsa USB slotunu değiştirin. Ben 3.0'dan 2.0'a taktım öyle gördü. Ondan sonra arkadaşın dediği gibi alt+x yapıp güncellemeye devam edin.

Firmware is updating kısmı ilerlemiyor bende mecburen cancel yapıp çıkmak zorunda kaldım. Firmware updater ilk açılışta da klavye takılı değil tarzı uyarı veriyor zaten. Neyi yanlış yapıyorum acaba tam anlayamadım.

Ekleme = Firmware güncelleyiciyi açtıktan sonra rahat anlayabilmeniz için sağ üstten dili ingilizce yapın. Eğer klavye takılı değil diye uyarı veriyorsa USB slotunu değiştirin. Ben 3.0'dan 2.0'a taktım öyle gördü. Ondan sonra arkadaşın dediği gibi alt+x yapıp güncellemeye devam edin.
Aynı sorun bende var.

Aynı sorun bende var.
USB 2.0 slotuna takmayı deneyin veya başka USB slotlarına. Ben o şekilde çözdüm. Zaten bu sürüm benim sorunumu çözmedi aksine arttı gibi. Çok nadir rapid trigger tuşları takılı kalıyordu ve CS'de bu zamana kadar hiç yapmamıştı. Bu firmware geçtikten sonra 0.1 mm'de CS'de takılma yaşamaya başladım. Tekrar güncel versiyona döndüm şimdilik 1 oyun attım sorun çıkartmadı.

USB 2.0 slotuna takmayı deneyin veya başka USB slotlarına. Ben o şekilde çözdüm. Zaten bu sürüm benim sorunumu çözmedi aksine arttı gibi. Çok nadir Rapid trigger tuşları takılı kalıyordu ve CS'de bu zamana kadar hiç yapmamıştı. Bu Firmware geçtikten sonra 0.1 Mm'de CS'de takılma yaşamaya başladım. Tekrar güncel versiyona döndüm şimdilik 1 oyun attım sorun çıkartmadı.

Kafamı karıştırdı eski sürüm de mi bozuk o zaman konuyu açan arkadaş neden düzeldiğini söylüyor.

Kafamı karıştırdı eski sürüm de mi bozuk o zaman konuyu açan arkadaş neden düzeldiğini söylüyor.
Bilemem bende sorun çıktı. Uzun süre kullanınca onlarda da çıkar belki. Son sürümde de sorun çıkıyor. 0.1 mm rapid trigger kullanamıyorum arada bir takılma yaptığı için. CS'de hiç yapmamıştı ama dün yaptı. Klavye mi bozuk artık yazılım mı bilemiyorum ucuz etin yahnisi diyip geçeceğiz artık. 0.2 mm rapid trigger şuanlık sorunsuz gözüküyor.

Bilemem bende sorun çıktı. Uzun süre kullanınca onlarda da çıkar belki. Son sürümde de sorun çıkıyor. 0.1 mm rapid trigger kullanamıyorum arada bir takılma yaptığı için. CS'de hiç yapmamıştı ama dün yaptı. Klavye mi bozuk artık yazılım mı bilemiyorum ucuz etin yahnisi diyip geçeceğiz artık. 0.2 mm rapid trigger şuanlık sorunsuz gözüküyor.
Ben de 0.2de sorunlu kavrama noktasını kaç mm yapıyorsunuz bu rapid triggerın hemen yanında soldaki

Ben de 0.2de sorunlu kavrama noktasını kaç mm yapıyorsunuz bu rapid triggerın hemen yanında soldaki
1 mm kullanıyorum ama onunla rapid triggerın alakası yok. Rapid trigger ayarladığınızda kavrama noktasıyla deaktif etme noktasını ayrı ayrı ayarlatıyor. Rapid trigger atadığınız tuşlar için kavrama noktası o oluyor. Soldaki rapid trigger ayarlanmamış tuşlar için geçerli oluyor.

1 mm kullanıyorum ama onunla rapid triggerın alakası yok. Rapid trigger ayarladığınızda kavrama noktasıyla deaktif etme noktasını ayrı ayrı ayarlatıyor. Rapid trigger atadığınız tuşlar için kavrama noktası o oluyor. Soldaki rapid trigger ayarlanmamış tuşlar için geçerli oluyor.
Anladım valla benim genelde yön tuşlarında sorun oluyor yukarı tuşu özellikle gidiyor. Ve bazen enter tuşu hiç çalışmıyor bence tamamen yazılımsal sorunlar bunlar bozuk değil klavye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı