Dark AquaForce(sıvı soğutma) vs hava soğutma

Üzerindeki orjinal macunu kullandıysanız kaliteli bir macunla yenilemenizi tavsiye ederim.
Bandicam ile testi nasıl yaptığıma dair bir video çektim.
Ekran kaydıyla beraber testi yapınca sıcaklık 65-66 derece arasına çıktı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tavsiyeniz için sağolun hocam. Bu konuda bana çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun.
Sıcaklık konusuna gelince videonuza baktım; benim sıcaklık değerlerim ile neredeyse aynı. Çekirdek sıcaklıklarınız 75 derecenin üstüne çıkıyor. Cpu temel sıcaklığınız 65 civarı. Benim takıldığım nokta çekirdek sıcaklıklarıydı. Yaklaşık aynıymış. Tekrar sağolun.
Bu arada sistemi ilk çalıştırdığımda 2-3 saniye su sesi geliyor sistemden, sanki devir-daim sesi gibi. Bu sizde de oluşuyor mu?

radyatör fanlarını içeriden dışarıya doğru yaptıysanız kasa içi sıcaklık nedeniyle hiç bir zaman işlemci belli sıcaklığın altına düşmüyor. o yüzden tam tersi yapın dışarıdan içeri üflesinler ama içerdeki havayı iyi tahliye etmeniz lazım.

AMD FX8350 kullanıyorum. Kasam Aerocool GT-A
Kasa önünde 2 tane içeri üfleyen 12 cm fan var
Kasanın üzerinde 2 tane dışarı üfleyen 12 cm fan var

Dark'ın fanları dışarıdan içeri üfleyecek şekilde ayarlı ve kasadaki tüm fanları Dark'da dahil Bitfenix Recon FanController ile kontrol ediyorum.

Boşta CPU sıcaklığı 10 derece.
Assetto Corsa oynarken 35 derece
Project Cars oynarken 39 derece

Kasa içi sıcaklık 30 derece oluyor genelde.

Macun olarak Arctic Silver5 kullanıyorum.

radyatör fanlarını içeriden dışarıya doğru yaptıysanız kasa içi sıcaklık nedeniyle hiç bir zaman işlemci belli sıcaklığın altına düşmüyor. o yüzden tam tersi yapın dışarıdan içeri üflesinler ama içerdeki havayı iyi tahliye etmeniz lazım.

AMD FX8350 kullanıyorum. Kasam Aerocool GT-A
Kasa önünde 2 tane içeri üfleyen 12 cm fan var
Kasanın üzerinde 2 tane dışarı üfleyen 12 cm fan var

Dark'ın fanları dışarıdan içeri üfleyecek şekilde ayarlı ve kasadaki tüm fanları Dark'da dahil Bitfenix Recon FanController ile kontrol ediyorum.

Boşta CPU sıcaklığı 10 derece.
Assetto Corsa oynarken 35 derece
Project Cars oynarken 39 derece

Kasa içi sıcaklık 30 derece oluyor genelde.

Macun olarak Arctic Silver5 kullanıyorum.
Hacı cezam olduğu için cevap yazamadım. Bi kere şunu anlamalısın, sıcaklık oda sıcaklığının altında olamaz. Fizik kuralları bunu söylüyor. Yani boşta 10 derce olması birşey ifade etmiyor,şayet oda sıcaklığı 5 derce ise sıcaklığın 10 derece olması normal. Ancak oda 11 derece dahi olsa işlemci sıcaklığı 10 derece olamaz.
Diğer tavsiyeniz hakkında şöyle diyeyim, bende sizin gibi dışarıdan içeri alacak şekilde monte ettim fanları. Tek olay standart kutuda gelen macunu kullandım. O da maximum boşta 5 yükte 3 derece değiştirir gibime geliyor.
Şimdi zaten şöyle bir olay var,oyunlarda cpu kullanımına göre sıcaklıklar 45 ila 65 arası değişiyor. Ki 65 derce gördüğü anlarda oda sıcaklığı 35 derce civarı. E delta 30-35 derece ve %65 yükte olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu normal. Kullandığım işlemcimin maximum stabilite sıcaklığı 73 derece yazıyor , yani 60 derece gayet soğuk.
Dün bende bir fan kontroler sipariş ettim. Darkı yine anakaart kontrol edecek(bu arada fan hızı maximum 1600 rpm gördü,prime 95 testte 75 dereceyken) ama kasa fanlarını kontrolere devredeceğim.
Yorumlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı