Dark ARGB Hub 6 Fan

UnKnown44

Hectopat
Katılım
4 Mart 2019
Mesajlar
438
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İş PC sistem özellikleri:
Anakart: Asus Tuf B450-PLUS
İşlemci: Ryzen 5800x
İşlemci Soğutucu: ThermalRight Phantom Spirit 120
Ekran Kartı: Asus Dual 6600XT
Ram: Corsair Vengeance 16GBx2 3000MHz
Depolama: Kioxia Exceria 500GB M.2/ Kioxia 960GB SSD
Kasa: Aerocool Cipher
Monitör: 2xDell 19''
Mouse: Bloody V7Ma/Logitech M330
Klavye: Fujitsu
Power Supply: High-Power 650W
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Yeni kasamda Dark'ın ARGB kontrolcüsü var. Ürün budur Dark ARGB Hub 6 Fan Takılabilir, 3pin ARGB + 3 Pin Fan, Adreslenebilir RGB Fan Çoklayıcı (DKCKHUBARGB) | Teknobiyotik
Anakartım ASUS TUF B450-PLUS. Kasamdaki RGB fanlarımı ekran kartı ile senkronize etmek istiyorum. Ancak bu kontrolcünün hangi kablosunu anakartıma bağlamam gerektiğini bulamadım. Açıkçası anakartımda böyle bir destek var mı onu da bilmiyorum. Ama anakartımın resmindeki gösterilen "5" RGB olarak belirtilmiş. Yanlış bir şey yapmamak için sizlere sormak istedim.

1.JPG


2.JPG


3.JPG
 
Aslında doğru biliyorsunuz. ARGB de renk seçenekleri daha fazla. RGB için fazla yok. Yazılım ile ikisini de kontrol edebilirsiniz. Elbette anakartta uygun Header olması gerekir.
 
@Yener K. ve @mucahittursun61 teşekkür ederim dostlar.

O zaman benim anlamadığım, kasamdaki fanlar ARGB (3pinli) olduğu için kendi anakartım (RGB 4pinli olması sebebiyle) ile bağlayıp kontrol edemiyorum, değil mi? Teyit etmek amaçlı soruyorum. Bu fanlar, zaten şuanda fan kontrolcude bağlı idi ben ben hızlarını istediğim gibi kontrol edemediğim için anakarta bağlayıp o şekilde hızlarını kontrol ediyorum. Fan kontrolcuyu şuanda sadece lede enerji verme sebebiyle kullanıyorum. Tabi kumandası ile renk kontrolü de yapabiliyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

200mm fan kaç amperdir acaba bilginiz var mı? Fan kasa ile birlikte geldiği için hiçbir yerde bulamadım bu bilgiyi.
 
Evet hocam. Anakartta ARGB desteği olmadığı için olmuyor. Kumanda ile oluyor. Fanlar çok az güç tüketir. 0,2A kadar güç çekerler. 10 tane fan olsa bile 2-2,5A güç tüketimi olur. Endişelenmeyin.
 
Evet hocam. Anakartta ARGB desteği olmadığı için olmuyor. Kumanda ile oluyor. Fanlar çok az güç tüketir. 0,2A kadar güç çekerler. 10 tane fan olsa bile 2-2,5A güç tüketimi olur. Endişelenmeyin.
Aslında şu üründen almıştım. 2 adet 20cmlik fanlarımı tek slota takmak için. anakartlardaki fan soketlerinin de 1A'ya kadar desteklediğini falan yazıyorlardı. O yüzden emin olamadım. Anakarta falan zarar vermemek adına sormak istedim :) Sanırım bir sorun olmaz?
 
Yok hocam. Kasaya uysun yeterli. Dediğim gibi fanlar çok az güç tüketir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı