Dark ARGB kontrolcüyle PWM ayarı nasıl yapılır?

208222

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba. Bugün Dark ARGB fan kontrolcüsü aldım. Bağlantısını gerçekleştirdim fakat SYS_FAN kısmına bağlanan kablosu sadece iki pinli. Yani artı ve eksi mevcut. Haliyle anakarttan değil de kumanda üzerinden kontrol etmek zorunda kalıyorum. İki fan modu var ikisi de kafa ağrıtacak cinsten. Çözüm bulunabilir mi?

Hocam kontrolcünün kendi ana kart'a bağlanan kablosuyla bağladığınızda sorun olma76yacaktır. Sadece iki pinli olmasının sebebi RPM ve diğer iletişim kanalını ana karttan almasının yeterli olmasındandır. Enerjiyi Sata'dan alıyor çünkü. Ana karttan gerek duymuyor. Ayrıca fanların anakarttan kontrol modu gibi bir şeyi açmanız gerekebilir. Yani kumandadan kontrolü devre dışı bırakıp ana karttan hız ayarını okuyacak şekilde ayarlamanız gerekebilir.

Hocam kontrolcünün kendi ana kart'a bağlanan kablosuyla bağladığınızda sorun olma76yacaktır. Sadece iki pinli olmasının sebebi RPM ve diğer iletişim kanalını ana karttan almasının yeterli olmasındandır. Enerjiyi Sata'dan alıyor çünkü. Ana karttan gerek duymuyor. Ayrıca fanların anakarttan kontrol modu gibi bir şeyi açmanız gerekebilir. Yani kumandadan kontrolü devre dışı bırakıp ana karttan hız ayarını okuyacak şekilde ayarlamanız gerekebilir.
Zaten anakart için ayrılan kablosunu kullanmaktayım. BIOS üzerinden bir ayar göremedim ne yazık ki. SATA üzerinden güç aldığını unutmuşum.

İdarelik olarak egzoz fanlarını anakarta, ön fanları da çoklayıcıya bağladım. Ön fanları kumandadan açıp kapatıyorum. Sadece fanları kontrol edebileceğim bir çoklayıcı alıp çözmüş olacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı