Çözüldü Dark Force 600W PSU RX 470 Sistem Uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MKÖ

Kilopat
Yer
Kütahya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar ben Dark Dragon 600W kasa almıştım, sistemim şu şekilde. Bu arada kasanın içinde Dark Force 600W var.
  • Sapphire Nitro+ RX 470 Ekran Kartı
  • Intel i5 6402P İşlemci
Bunları yazsam yeter herhalde. Bu PSU işimi görür mü? Ben yeteceğini tahmin ediyorum, internette en az 500W öneriliyor bu ekran kartına. Bir de incelemelerden baktığım kadarıyla 250W civarı tüketiyor tüm sistem oyunlarda. PSU 300W güç verse bile yeteceğini tahmin ediyorum. Ama sizin görüşünüz benim için çok önemli. Sizin önerilerinize göre ileriki zamanlarda PSU'yu değiştirebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek verimli bir PSU olduğu söylenemez. 600W yazıyor ama 400W güç sağlıyor. 80 Plus sertifikası olmayan güç kaynaklarını tercih etmemek lazım. Şu an sistemi kullanıyor musunuz? RX 470 henüz almadınız anladığım kadarıyla. PSU değişikliği yapacağınız zaman bütçenizi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız. Eğer maddi sıkıntınız yoksa sistemi riske atmayın, o ürünü elden çıkarın ve kaliteli bir PSU alın.

Pek verimli bir PSU olduğu söylenemez. 600W yazıyor ama 400W güç sağlıyor. 80 Plus sertifikası olmayan güç kaynaklarını tercih etmemek lazım. Şu an sistemi kullanıyor musunuz? RX 470 henüz almadınız anladığım kadarıyla. PSU değişikliği yapacağınız zaman bütçenizi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız. Eğer maddi sıkıntınız yoksa sistemi riske atmayın, o ürünü elden çıkarın ve kaliteli bir PSU alın.
Sistemi ben şu an topladım birleştirdim, sadece Hepsiburada.com HDD ve SSD'yi eksik gönderdi. O yüzden onları beklemekteyim. 400W güç sağlasa bile aslında yeterli diye düşünüyorum, bir incelemeden baktığım kadarı ile MSI RX 470 Gaming X modeli max 250W güç harcamış. Ben yeteri olacağı kanaatindeyim. Araştırmalarım sonucunda AMD'nin resmi açıklamasına göre ekran kartının max güç tüketimi 120 W yazıyor. Ben de değiştirmeyi düşündüm PSU ama PC'yi yeni topladığım için bütçem kalmadı. 1-2 ay idare edip değiştirmeyi düşünüyorum. Normalde değiştiremeyecektim ama siz böyle deyince 1-2 aya anca değiştiririm. 400 W sağlasın, 1-2 ay idare ederim sonra çıkartırım elden 80+ alırım.

Sistemde elektrik harcayan tek parça ekran kartı değil. :) Tüm sistem 250W kullansa bile, bu kadarı yeterli deyip 300W PSU takmıyoruz bilgisayara. Bu yüzden PSU'nun minimum değeri sitede belirtilen kadar olması önemli. Ama bu öneriler sertifika sahibi PSU'lara göre yapılıyor. Bu yüzden güç kaynağında 1000W yazsa bile, sağladığı güç 300W ise ondan bir nane olmaz. PSU'yu iade etme şansınız yok mu? 14 gün geçmediyse sebepsiz yere iade etme şansınız var.

Sistemde elektrik harcayan tek parça ekran kartı değil. :) Tüm sistem 250W kullansa bile, bu kadarı yeterli deyip 300W PSU takmıyoruz bilgisayara. Bu yüzden PSU'nun minimum değeri sitede belirtilen kadar olması önemli. Ama bu öneriler sertifika sahibi PSU'lara göre yapılıyor. Bu yüzden güç kaynağında 1000W yazsa bile, sağladığı güç 300W ise ondan bir nane olmaz. PSU'yu iade etme şansınız yok mu? 14 gün geçmediyse sebepsiz yere iade etme şansınız var.
PSU + kasa ikisi birlikte almıştım. Sizin dediğiniz gibi tahminen 400 W civarı güç verse işimi görür diye tercih etmiştim. Hatta Vatan sorduğumda bana 500 W +80 olmayan bir PSU önerdi, bu yeter ama ileri dönük istersen 600 W al demişti. Bir de mesela güç eksikliği olduğunda PC kapatır herhalde, öyle bir durum olursa direkt değiştiririm gibi duruyor. Çünkü şu an bütçe yetersizliğim var. Sonrasında değiştirebilirim anca :oops:

Biraz daha araştırma yaptım da 550 W 80+ sertifikasız bile çalıştırır diyorlar. Bakalım az kullanacağım, baktım dalgalanma var değiştireceğim. Bilgiler için teşekkürler.

PSU yetersizse ekran kartı tam performans çalışamaz, sistem kapanabilir, stabil çalışmayabilir. Voltaj dengesini ayarlayamayacak kötü bir güç kaynağı ise sisteme zarar verebilir. Sistemi topladığınızda ekran kartını sessiz modda çalıştırın, yani düşük frekansta. Sistem Watt ihtiyacını azaltmak adına. Gereksiz donanımları takmamak da çözüm olabilir. DVD-ROM ya da fazladan kasa fanları gibi. Sistemi CPU + GPU stres testine sokarsınız belli olur zaten her şey. Rica ederim. :) Hayırlı olsun bilgisayarınız.

PSU yetersizse ekran kartı tam performans çalışamaz, sistem kapanabilir, stabil çalışmayabilir. Voltaj dengesini ayarlayamayacak kötü bir güç kaynağı ise sisteme zarar verebilir. Sistemi topladığınızda ekran kartını sessiz modda çalıştırın, yani düşük frekansta. Sistem Watt ihtiyacını azaltmak adına. Gereksiz donanımları takmamak da çözüm olabilir. DVD-ROM ya da fazladan kasa fanları gibi. Sistemi CPU + GPU stres testine sokarsınız belli olur zaten her şey. Rica ederim. :) Hayırlı olsun bilgisayarınız.
Son olarak bu işlemci stres testinde PC'yi tam yük çalıştırınca PSU'dan kaynaklanan bir problem sonucu herhangi bir zarar meydana gelme gibi bir durum olmaz değil mi?

Zarar gelmeyeceğinin garantisini veremiyorum. Amacım sizi korkutmak değil, sistemin çalışması için kesin olarak yeterli güç kaynağına sahipsiniz. Oyunlarda ekran kartını %100 kullanmama gibi bir durumla karşılaşırsanız bize haber verin. Eğer PSU kaynaklıysa ekran kartını sökmeniz ve HD 510 grafik bellek ile PSU alana kadar idare etmeniz gerekecek. Yazılım ya da sistem kaynaklı bir düşük % kullanımı söz konusu ise onu da çözmeye çalışırız. Stres testinin önceliği yok.

Zarar gelmeyeceğinin garantisini veremiyorum. Amacım sizi korkutmak değil, sistemin çalışması için kesin olarak yeterli güç kaynağına sahipsiniz. Oyunlarda ekran kartını %100 kullanmama gibi bir durumla karşılaşırsanız bize haber verin. Eğer PSU kaynaklıysa ekran kartını sökmeniz ve HD 510 grafik bellek ile PSU alana kadar idare etmeniz gerekecek. Yazılım ya da sistem kaynaklı bir düşük % kullanımı söz konusu ise onu da çözmeye çalışırız. Stres testinin önceliği yok.
Son olarak incelemelerde kullanılan bir program vardı sağ üst köşede ekran kartının kullanım oranı gibi bilgilerin yazdığı program. O programın ismini öğrenebilir miyim acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı