Dark Guardian alınır mı?

Maxima V20 göbekten aydınlatmalı ARGB, Guardian ise ring RGB, göbekten aydınlatması yok. Malzeme kalitesi olarak yakınlar ancak Maxima V20 bir miktar daha iyi. Önde 2x200mm olması Maxima V20 için büyük avantaj. Hem daha performanslı hem daha sessiz.
100 Lira farkla V20 alayım o zaman teşekkürler.

NOT: Kasayı tanıtma amaçlı böyle bir rehber paylaşmak istedim.
NOT: Alıp almamak size kalmış. Bu bir öneri değil, tanıtımdır. Böyle bir ürün var, böyle böyle özellikleri var haberiniz olsun şeklinde okuyunuz.

Hepinize merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Dark Guardian kasa hakkında bilgilendirme amaçlı bir rehber yapmak istedim.

Öncelikle ürünün fiyatından bahsedelim. Ürün 580 TL'ye bulunabiliyor, ortalama 560-600 TL'ye bulunabiliyor.

Almak isteyenler buradan alabilirler.

Şimdi biraz ürünü tanıyalım;

Eki Görüntüle 816055

Ürün 3 adet dahili 120 MM şerit RGB 4 pin bağlantısıyla geliyor ve bu fanlar kontrolcüye bağlı. Çeşitli anakart yazılımlarıyla çalışabiliyor.

Kontrolcüsü;

Eki Görüntüle 816058

Bu da çalışabilen yazılımlar;

Eki Görüntüle 816059

Kasada toplam 3 adet toz filtresi bulunmakta. 1 tane önde 360 MM, 1 adet kasanın altında ve 1 adet de üst kısımda. Alttaki manyetik değil, diğer ikisi manyetik.

Eki Görüntüle 816091

Eki Görüntüle 816063

Eki Görüntüle 816064
Eki Görüntüle 816065

Lafı geçmişken 4 adet sünger destekli ayağı olduğu da belirtilmiş.

Kasanın 380 MM ekran kartı desteği, 165 MM hava soğutma desteği var. İç hacmi oldukça geniş ve kablolama yuvaları gayet fazla. Güzel bir kablolama yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 816079

Mini ITX, Micro ATX ve ATX anakart desteği var.

Eki Görüntüle 816080

PSU cover bölmesinde PSU'nuz için boşluk bulunuyor. Işıklandırmaya sahip bir PSU kullanıyorsanız bu boşluktan görsel şölen yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 816083

8 adet fan desteği var. 4 tanesi dahili, 4 tanesi opsiyonel yani siz harici olarak takabiliyorsunuz.

Eki Görüntüle 816094

Ön taraftaki portlar bu şekilde;

Eki Görüntüle 816097

Kasanın malzeme yapısı 0.7 MM SPCC çelik olarak belirtilmiş.

Yan tarafta tam boy bir temperli cam bulunmakta.

SSD için bolca destek verilmiş. SSD isterseniz 7 adet destek var, HDD için 2 adet destek var. Depolama için bol yer var. Ek olarak HDD'ler için kızak mevcut.

Eki Görüntüle 816099
Eki Görüntüle 816103

Dahili fanlarını tam olarak bulamadım ancak bu fan ona çok benziyor, özellikleri de onunla aynıysa gayet güzel bir fan kullanılmış.

ARGB modelinde de aynı özellikler var.

Üst tarafa 240 veya 280 MM, ön tarafa 240 veya 280MM ve arkaya 120 MM olmak üzere sıvı soğutma destekleri mevcut.

Eki Görüntüle 816126

Kasa görselleri;

Eki Görüntüle 816128 Eki Görüntüle 816129 Eki Görüntüle 816136Eki Görüntüle 816138Eki Görüntüle 816139

Şimdi rehberimizin sonlarına doğru yaklaşıyoruz, toparlayalım.

Artıları;

• Mesh panel ve hava akışı başarılı bir kasa.
  • 3 adet toz filtresi bulunuyor. 2'si manyetik, 1 tanesi olmak üzere. Çoğu kasada ön panelde 360 MM'lik toz filtresi bulunmuyor.
  • Fiyatına göre sunduğu özellikler iyi.
  • Fanlarının renkleri anakart yazılımlarıyla uyumlu.
  • Çok fazla SSD desteği var, çok depolamaya ihtiyaç duyanlar için bir nimet.
  • Geniş iç hacim ve kablolama tünellerinin çokluğu.
  • 38 CM ekran kartı desteği ve 165 MM hava soğutma desteği mevcut.
  • PSU'nuz için boşluk var. PSU'su RGB aydınlatmaya sahip olanlar için güzel bir özellik.
  • Kasa fanlarının RGB ışıklandırmaya sahip olması şık bir görünüm katıyor.
  • Tam boy temperli camı bulunuyor.
Eksileri;
  • Eksi bulamadım. Gerçekten çok zorladım ama eksi bulamadım. Kendimce 2 eksi buldum sadece, birisi ekran kartı slotlarının kırmalı olması, ikincisi ise ben şerit RGB sevmiyorum. Zorla eksi veremeyeceğim, başarılı bir ürün.
NOT: Dark sponsorum değil. :D

SONUÇ: Fiyatına göre oldukça iyi bir ürün, Kasa için 650 TL bütçesi olanlar için önerebilirim. Alırken yine de kendiniz tekrar inceleyin.
Okuyan okumayan herkese teşekkürler, iyi forumlar.

KAYNAKLAR:
Dark Guardian 4x12cm RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGUARDIAN) | Teknobiyotik
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasayi bugun siparis begenerek sipsris verdim pro modelini. Merak edip foruma bakayjm dedim incelemenizi gordum. Gercekten iyi ki tercih dedim, cok guzel incelemissiniz. Bence diger bir eksisi bu kadar guzel ozelliklerin yaninda bi tane de type c yeri olsa fiyatina gore mukemmel diyebilecegim bi kasa olacakmis. Ama cokta sorun degil tabii. Hala kullanisli ve guzel duruyor. Umarim saglam gelir, inceleme icin tekrardan tesekkurler :)

Kasayi bugun siparis begenerek sipsris verdim pro modelini. Merak edip foruma bakayjm dedim incelemenizi gordum. Gercekten iyi ki tercih dedim, cok guzel incelemissiniz. Bence diger bir eksisi bu kadar guzel ozelliklerin yaninda bi tane de type c yeri olsa fiyatina gore mukemmel diyebilecegim bi kasa olacakmis. Ama cokta sorun degil tabii. Hala kullanisli ve guzel duruyor. Umarim saglam gelir, inceleme icin tekrardan tesekkurler :)
Ben de pro modelini aldım, üst seviye hissettiriyor, kasa kalitesinden pek anlamam. Zoko Amiral DK31 White ile Dark Guardian Pro arasında kalmıştım ve Pro'yu seçtim. İyi mi yaptım bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı