Dark N10 Advanced kasa fan bağlantıları nasıl yapılır?

KadimBeyy

Hectopat
Öncelikle forumda bir çok konudan yardım aldım ve en sonunda foruma katılmaya karar verdim gerçekten çok yararlı bir forum tüm üyeleri ve yöneticileri tebrik ediyorum bu konuda.

Soruma gelecek olursak yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum soğutma açısından iyi olduğu için ve fiyat performans ürünü olduğu için Dark N10 Advanced kasasını aldım. Fakat fan bağlantısını nasıl yapacağımı tam olarak anlayamadım. Kasada 5 adet 12 cm LED fan bulunmakta ve her birinde 3 pin normal, 4 pin molex (PSU'ya takmak için) girişler mevcut. Fakat bir de fan kontrolcüsü bulunuyor ve onun da molex girişi mevcut. Şimdi bunları sisteme bağlarken tüm fanları kontrolcüye bağladıktan ve kontrolcünün molex girişini PSU'ya taktıktan sonra tekrar her bir fanın molex girişini PSU'ya bağlamam gerekiyor mu yoksa sadece kontrolcünün bağlanması yeterli olur mu? Ona göre PSU almayı düşünüyorum eğer hepsi gerekiyorsa 6 molex girişi olan bir PSU alacağım yardımcı olursanız çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bildiğim kadarıyla ana kabloyu bağladıktan sonra bir sıkıntı kalmıyor. Çünkü fanları PSU'ya doğrudan bağlayınca tam güçte çalışır. Ben Aerocool Aero 500 aldım onda da kontrolcü var. Kendisi bizzat uyarı yapmış bağlamayın PSU'ya diye.
Bildiğim kadarıyla ana kabloyu bağladıktan sonra bir sıkıntı kalmıyor. Çünkü fanları PSU'ya doğrudan bağlayınca tam güçte çalışır. Ben Aerocool Aero 500 aldım onda da kontrolcü var. Kendisi bizzat uyarı yapmış bağlamayın PSU'ya diye.

Çözüm
teşekkür ederim, 6 molex girişi gerekmiyor o zaman sadece kontrolcünün molex kablosunu bağlayacağım.

Dostum kasanın mevcut stok fanları, FAN1 FAN1 FAN2 FAN2 yazan kontrolcüye bağlıdır. Kontrolcünün molex kısmını PSU'ya takman yeterlidir. Böylece gücü PSU'dan alacaksın, kontrolü ise fan kontrolcüden yapacaksın.

Dostum kasanın mevcut stok fanları, FAN1 FAN1 FAN2 FAN2 yazan kontrolcüye bağlıdır. Kontrolcünün molex kısmını PSU'ya takman yeterlidir. Böylece gücü PSU'dan alacaksın, kontrolü ise fan kontrolcüden yapacaksın.
Anladım çok teşekkür ederim birde PSU bulabilsem çok iyi olucak. FSP 600w-650w psu lar var sadece aklımda ama birisi cızırtı geliyor demiş Fsp Hydro 600w 80+ bronze olandan.

Anladım çok teşekkür ederim birde PSU bulabilsem çok iyi olucak. FSP 600w-650w psu lar var sadece aklımda ama birisi cızırtı geliyor demiş Fsp Hydro 600w 80+ bronze olandan.

Hocam cızırtı mevzusu tamamen voltaj akımına ve senin ses eşiğine bağlı. Hemen hemen her PSU ve GPU'nun bir noktada bobin cızırdaması vardır. Oyundan oyuna dahi değişebilir bu.

Bu arada eğer düşünürsen 350 TL'ye Seasonic 620W Tam Modüler güç kaynağı satıyorum. Şu an sıfırı 550-600 TL. 11 ay kadar kullandım ve 1 yıl daha garantisi var: Satılık - Seasonic M12 II 620W 80+ Bronze Tam Modüler PSU

Hocam cızırtı mevzusu tamamen voltaj akımına ve senin ses eşiğine bağlı. Hemen hemen her PSU ve GPU'nun bir noktada bobin cızırdaması vardır. Oyundan oyuna dahi değişebilir bu.

Bu arada eğer düşünürsen 350 TL'ye Seasonic 620W Tam Modüler güç kaynağı satıyorum. Şu an sıfırı 550-600 TL. 11 ay kadar kullandım ve 1 yıl daha garantisi var: Satılık - Seasonic M12 II 620W 80+ Bronze Tam Modüler PSU
Normalde çok araştırdım 3 marka buldum önerilen daha çok EVGA,FPS,Seasonic. Fakat Fsp nin dediğim modeli herkes önersede 2 kişi youtube a cızırdama videosu atmış demek ki olay onların voltaj akımından kaynaklanıyor. Dediğiniz modele bir bakayım fakat şu parçalar için yeterli olur mu ?

Ryzen 5 2600X
Asus Rog Strıx B350-F Gaming
MSI Gtx 1060 6gb gamıng x
3200 mhz ram (alınmadı daha)
Dark N10 Advanced (5 led fanlı)

Normalde çok araştırdım 3 marka buldum önerilen daha çok EVGA,FPS,Seasonic. Fakat Fsp nin dediğim modeli herkes önersede 2 kişi youtube a cızırdama videosu atmış demek ki olay onların voltaj akımından kaynaklanıyor. Dediğiniz modele bir bakayım fakat şu parçalar için yeterli olur mu ?

Ryzen 5 2600X

Her PSU'nun farklı senaryolarda bobin cızırdaması problemi olabiliyor dostum. Kimisi aşırı yükte, kimisi boşta, kimisi bazı oyunlarda cızırdayabilir. Bu tamamen gelen akımın dengesi ve bobinlerde yarattığı gerilimden kaynaklanıyor.

Ben o PSU'yu imzamdaki sistem ile kullanıyordum ve kasamda ekstradan ledli fanlar ve güç tüketen parçalar olduğu için enerji tüketimim %90'lara çıkmıştı ve hemen hemen tam kapasiteye çıktığımdan dolayı da doğal olarak fan sürekli dönüyordu. Bu sebeple 850W'a geçtim. Senin sistemine net bir şekilde yetecektir. Sen araştır, kafana yatarsa yazarsın hocam.

Ryzen 5 2600X
FSP Hydro 600W kullanıyorum. İnce bir CW mevcut fakat bunu duyabilmek için kasadaki bütün fanları durdurmam ve kulağımı kasaya iyice yaklaştırmam gerekiyor. Bu da beni pek rahatsız etmiyor. Çok takıntılı değilseniz kendi sınıfında alınabilecek en iyi güç kaynaklarından birisi.

FSP Hydro 600W kullanıyorum. İnce bir CW mevcut fakat bunu duyabilmek için kasadaki bütün fanları durdurmam ve kulağımı kasaya iyice yaklaştırmam gerekiyor. Bu da beni pek rahatsız etmiyor. Çok takıntılı değilseniz kendi sınıfında alınabilecek en iyi güç kaynaklarından birisi.
kendi fiyat aralığında pek alternatifi yok gibi şuan birde 650w m85+ yarı modüler versiyonunu gördüm. İkisi arasında kaldım siz performansından memnun musunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı