Dark N10 Advanced kasa fan bağlantıları nasıl yapılır?

KadimBeyy

Hectopat
Öncelikle forumda bir çok konudan yardım aldım ve en sonunda foruma katılmaya karar verdim gerçekten çok yararlı bir forum tüm üyeleri ve yöneticileri tebrik ediyorum bu konuda.

Soruma gelecek olursak yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum soğutma açısından iyi olduğu için ve fiyat performans ürünü olduğu için Dark N10 Advanced kasasını aldım. Fakat fan bağlantısını nasıl yapacağımı tam olarak anlayamadım. Kasada 5 adet 12 cm LED fan bulunmakta ve her birinde 3 pin normal, 4 pin molex (PSU'ya takmak için) girişler mevcut. Fakat bir de fan kontrolcüsü bulunuyor ve onun da molex girişi mevcut. Şimdi bunları sisteme bağlarken tüm fanları kontrolcüye bağladıktan ve kontrolcünün molex girişini PSU'ya taktıktan sonra tekrar her bir fanın molex girişini PSU'ya bağlamam gerekiyor mu yoksa sadece kontrolcünün bağlanması yeterli olur mu? Ona göre PSU almayı düşünüyorum eğer hepsi gerekiyorsa 6 molex girişi olan bir PSU alacağım yardımcı olursanız çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bildiğim kadarıyla ana kabloyu bağladıktan sonra bir sıkıntı kalmıyor. Çünkü fanları PSU'ya doğrudan bağlayınca tam güçte çalışır. Ben Aerocool Aero 500 aldım onda da kontrolcü var. Kendisi bizzat uyarı yapmış bağlamayın PSU'ya diye.
kendi fiyat aralığında pek alternatifi yok gibi şuan birde 650w m85+ yarı modüler versiyonunu gördüm. İkisi arasında kaldım siz performansından memnun musunuz.
Gayet memnunum. Benim gözümde tek bir eksisi var. Yük altına girdiğinde fan devrini yükseltiyor fakat yükü azaldıktan sonra belli bir süre daha fan son devirde çalışmaya devam ediyor. Bu normal bir şey diyebilirsiniz fakat bu "belli bir süre" biraz uzun sürüyor ( tahmini 15-20 dakika civarı). Bu da fazladan gürültüye sebep oluyor.

Akasa alabilirsin, 600W 85+ Viper modeli maks. 300tl patlar sana. Tek 12V 45A veriyor (540W). Ayrıca kabloları da örgülü yani çirkinlik yaratmaz. Şimdiye dek şikayet edeni görmedim.

Akasa alabilirsin, 600W 85+ Viper modeli maks. 300tl patlar sana. Tek 12V 45A veriyor (540W). Ayrıca kabloları da örgülü yani çirkinlik yaratmaz. Şimdiye dek şikayet edeni görmedim.
Siz kullanıyorsunuz herhalde memnun musunuz ses oluyor mu ? yada aşırı yük altında sıkıntılar oluyor mu ?

Siz kullanıyorsunuz herhalde memnun musunuz ses oluyor mu ? yada aşırı yük altında sıkıntılar oluyor mu ?

Tam kapasiteye gelen her PSU fan sesi yapar ve ısınır hocam. İnsanlar sistemlerini tam olarak hesaplamayıp, bu PSU bana yeter dediklerinden dolayı, tam kapasiteye gelen PSU ses yapıyor ve PSU'da sorun arıyorlar.

Cooler Master Power Supply Calculator

Buradan ihtiyacını hesaplayabilirsin.

Henüz başlamadım ancak edindiğim bilgilere göre sessiz ki senin sistemde ses yapmaz hiçbir şekilde. Tam kapasite de çalışmaya grrek duymayacaktır. Bu arada bilgin olsun japon kapasitörler var. Kalite var yani :D Bu arada kablolar her yere yetişir, yeterince uzun.

Henüz başlamadım ancak edindiğim bilgilere göre sessiz ki senin sistemde ses yapmaz hiçbir şekilde. Tam kapasite de çalışmaya grrek duymayacaktır. Bu arada bilgin olsun japon kapasitörler var. Kalite var yani :D Bu arada kablolar her yere yetişir, yeterince uzun.

Japon kapasitör kullanmayan hatrı sayılır PSU firması kalmadı zaten. Ayrıca bu dönemde modüler PSU almamak yanlış bir seçim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı