Dark N10 Detaylı Inceleme

Evet arkadaşlar uzun zamandır kullandığım kasanın bir incelemesini yapmış bulunmaktayım olabilidiğince her detaya inmeye çalıştım iyi seyirler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evga'nın 500W 80+ güzel bi PSU su vardı ne kadar vakitte gelir acaba?

Bu arada 6400 ve 6402p yi biraz anlatabilir misiniz ben de mecburen 6402 alacağım da?

Baktım da o PSU için 160 lira gibi bi ücret gösteriliyor. Pek sıcak bakamadım muhtemelen Dark N10 dan vazgeçip Zalman R1 600W alacağım.

Bana 10 günde geldi amazondan aldım.

6400 ile 6402 arasında 0,5 ghz fark var. Ve bildiğim kadarıyla 6402p nin tümleşik ekran kartı daha düşük. Sonuçta ben ekran kartı ile beraber kullanacağım için hiç bir sorun teşkil etmiyor.

Kasa Konusunda Dark N10 alman konusunda ısrar ederim. Yinede incelemeler mevcut iki kasayada bak hangisi hoşuna giderse.

Merhaba, bende Dark N10 ve anakart olarak MSI H170 Gaming M3 var. Kasanın içinden kullanım klavuzu çıkmadığı için anakart montaj vidalarını kendim seçmek durumunda kaldım.

Anakart montajını 2 farklı vida çeşidi ile yaptım. Bunlardan ilki daha irice (resim ismi:büyük) olan vidalardı. Bu vidaları sonuna kadar sıkmama rağmen anakartı tam olarak sabitlemediler, anakartı elimle aşağı-yukarı çok azda olsa hareket ettirebiliyorum bu vidaları sıktığım bölgede.
Bu büyük vidalardan paketten 6 tane çıktı, geri kalan 3 boşluğu da daha ufak vidalarla ( resim ismi: küçük) sabitledim fakat bunlarda bana pek bir güven hissi vermedi, her an çıkacakmış gibi duruyorlar.

Anakartı normalde hangi vidalar ile montajlamam gerekiyordu, yardımcı olabilir misiniz ?

Dosya Ekleri

• büyük.jpg
    büyük.jpg
    89,4 KB · Görüntüleme: 142
  • küçük.jpg
    küçük.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 184
Merhaba, bende Dark N10 ve anakart olarak MSI H170 Gaming M3 var. Kasanın içinden kullanım klavuzu çıkmadığı için anakart montaj vidalarını kendim seçmek durumunda kaldım.

Anakart montajını 2 farklı vida çeşidi ile yaptım. Bunlardan ilki daha irice (resim ismi:büyük) olan vidalardı. Bu vidaları sonuna kadar sıkmama rağmen anakartı tam olarak sabitlemediler, anakartı elimle aşağı-yukarı çok azda olsa hareket ettirebiliyorum bu vidaları sıktığım bölgede.
Bu büyük vidalardan paketten 6 tane çıktı, geri kalan 3 boşluğu da daha ufak vidalarla ( resim ismi: küçük) sabitledim fakat bunlarda bana pek bir güven hissi vermedi, her an çıkacakmış gibi duruyorlar.

Anakartı normalde hangi vidalar ile montajlamam gerekiyordu, yardımcı olabilir misiniz ?
Hocam ben kendi anakartımı daha küçük olan vidalarla sabitledim gayet sağlam duruyor şuan. Tavsiyem küçük olan vidaları kullanman.

Hocam ben kendi anakartımı daha küçük olan vidalarla sabitledim gayet sağlam duruyor şuan. Tavsiyem küçük olan vidaları kullanman.

Peki büyük vidalarla sabitleme yaptığım yerlerde belirttiğim gibi elimle oynattığımda hafif yukarı aşağı hareket etmesi bir problem teşkil eder mi ?

Anakartın tüm vidalarını çıkartmak dertli biraz, alttaki yükseltme vidalarını diğer taraftan tutmam gerekecek diğer türlü alttaki vidalar hareket ediyor :/

Bence vidaları komple sök. Önce alttaki vidaları iyice sabitle daha sonra ufak olan vidalar ile anakartı sabitle. Biliyorsun anakart hassas biraz vidada gevşeklik olursa herhangi bir donanım oturturken zarar görebilir.

RX 470 li bir sistem alacağım bu hafta. Kasa olarak da Dark N10 500W düşündüm. Fakat içindeki PSU ile ilgili bilgi bulamadım, dark olunca da güvenemedim. Bana en azından %60 verimlilik sağlaması gerekiyor. Sizin bilginiz var mı yanındaki 500W PSU ile ilgili?
PSU'lu versiyonlarını tercih etmeyin. Ben 500W olanını aldım, PSU'suz olanı yoktu aldığım yerde, kısa süre kullanır sonra 80+ sertifikalı bir tane PSU alır takarım demiştim. İçinde gelen 500W High Power marka PSU'da anakartın ATX güç bağlantısı olarak 4 pin kablo vardı, anakartımda ise 8 pin. 4 pin de olsa çalıştırır diyip taktım ama sistem açılmadı. Yeni bir tane PSU almak zorunda kaldım.

Bence vidaları komple sök. Önce alttaki vidaları iyice sabitle daha sonra ufak olan vidalar ile anakartı sabitle. Biliyorsun anakart hassas biraz vidada gevşeklik olursa herhangi bir donanım oturturken zarar görebilir.

Montajı paylaştığım resimlerdeki ''küçük'' olan vidalarla mı yapmalıyım ?

Aşağıya tekrar resim ekledim, o vidalar mı olacak anakart montaj vidaları ?

Attığım iki resimdeki vidada yanlışmış. İkisinin ortası bi vida var, onlar doğruymuş, o ilk heycanla fark etmemişim 3 çeşit vida oldugunu onları iki çeşit görmüşüm :D

Şuanda 6 vida doğru, 3 vida yanlış, ama o 3 vidaya genel olarak pek yük binmiyor, ileride kasayı komple temizleme zamanı geldiğinde, herşeyi söküp onlarıda düzelteceğim :)

Dosya Ekleri

• küçük.jpg
    küçük.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 173
Montajı paylaştığım resimlerdeki ''küçük'' olan vidalarla mı yapmalıyım ?

Aşağıya tekrar resim ekledim, o vidalar mı olacak anakart montaj vidaları ?

Attığım iki resimdeki vidada yanlışmış. İkisinin ortası bi vida var, onlar doğruymuş, o ilk heycanla fark etmemişim 3 çeşit vida oldugunu onları iki çeşit görmüşüm :D

Şuanda 6 vida doğru, 3 vida yanlış, ama o 3 vidaya genel olarak pek yük binmiyor, ileride kasayı komple temizleme zamanı geldiğinde, herşeyi söküp onlarıda düzelteceğim :)
Sen yanlış vidaları takmışsın anakarta.
Buyur buradan bak : [Alındı] İ7 6700K, Z170A Gaming M5 ve Dark N10

Sen yanlış vidaları takmışsın anakarta.
Buyur buradan bak : [Alındı] İ7 6700K, Z170A Gaming M5 ve Dark N10

Resimlerini attığım iki vidada yanlışmış, üçüncü bir vida varmş. O ilk toplama heycanıyla fark edememişim :)

En küçük ile en büyük vidanın ortası, sayıları 12 tane olan vidalarmış anakart vidaları, dün fark ettim :D

Şuan hala kesin emin değilim de, doğru anakart vidalarının yakın çekim resmini çekip, paylaşabilir misiniz benimle ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı