Dark N10 kasa fanlarını değiştirmek

Makaleler
1
Daha fazla  
Bilindiği gibi bu kasanın üzerinde gelen fanlar zayıf kalitesiz ve tam hızda gürültü yapıyor. Bu fanları başka fanlarla değiştirirsem kontrolcüsü ile tam devire aldığımda fanın sahip olduğu maksimum RPM değerine ulaşır mı?

Bilgisayarımın ön kısmında 1 adet üstte de 2 adet olmak üzere toplam 3 adet 12cmlik Aksa viper fanı n10 kasanın fan konrolcüsü ile 5-6 aydır problemsiz kullanmaktayım.

Arkadaki egzoz fan ve işlemcinin olduğu bölümdeki fanı ise anakarta bağladım. İşlemi sıcaklığına göre devri kendi ayarlayıp ısınan havayı dışarı atıyor.

İşlem gücü gerektiren işlerde yüksek devirde saatlerce problemsiz çalışmakta. Şuana dek sıkıntı yaşamadım

Kaliteli rgb fan olduğunu sanmıyorum. Ben rastlamadım.

Fan alırken hava akımı yani "cfm" değerini karşılaştırıp satın alıyor. Hava basıncına dikkat edilmiyor.

İşlemci soğutucusunun ızgaralar gibi engeller fanın gücünü düşürüyor. 100cfm hava üfleyen bir fan önünde engelle karşılaştığında aslında 60cfm hava akışı sağlamakta . Basınç yüksek olursa hava akışındaki düşüş daha az oluyor.
Kasanın içinde kablolar ve pek çok engel bulunduğu için hava basıncı yüksek fan seçmelisin. Isınan havayı kasanın dışına uzaklaştırmak istiyorsan hava basıncı yüksek fan bakmalısın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı