Çözüldü Dark PWM Fan Hub kontrol yapılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ecannar

Hectopat
Daha fazla  
Dark tornado ARGB fan seti ile birlikte Dark ARGB fan Hub da almıştım birkaç ay önce, bunu tercih etmemin sebebi kontrolcü PWM kontrolcüydü hem 3 pin hem de PWM kontrol yapıyordu, ileride 4 pin fana geçtiğimde kontrolcü değiştirmek zorunda kalmam diye düşünüyordum fakat tam olarak öyle olmadı.
3 pinlik 6 tane Dark tornado fanımı kontrolcüye bağlayıp kontrolcünün data kablosunu da System fan 1'e takıp fanlarımı RPM olarak göremesem de % olarak istediğim şekilde kontrol edebiliyordum, artık değiştirme zamanı geldiğini düşünüp Cooler Master MF120 Halo ARGB 2 set toplam 6 tane fan aldım, fanları kontrolcümün boştaki 4 pinlik 6 tane fan yuvasına bağladım, kontrolcümün hız kontrolcüsünü devre dışı bırakıp anakart üzerinden hız kontrolü yapmaya çalıştım fakat hiçbir şekilde ne fanlarımın RPM değerlerini görüntüleyebiliyorum ne de hız kontrolü yapabiliyorum, fanlarım sadece son hızda dönüyor, her yöntemi denedim voltaj moduna aldım olmadı PWM moduna aldım olmadı, yani kesinlikle olmuyor anakart fanları görüyor ama okumuyor sanki, yani 3 pinlik fanlara voltaj kontrolü yapan anakartım 4 pinlik fanlara ne PWM ne de voltaj kontrolü yapabiliyor ve sorun büyük ihtimalle kontrolcüde, bir yolu yordamı var mı bilmiyorum ama belki bir kullanan çıkar diye bir umut konu açayım dedim.
Çözüm bulunamazsa eğer sizlerden çok pahalı olmaması şartı ile anakartımdan fanlarımın RPM değerlerini görüntüleyebileceğim ve hız kontrolü yapabileceğim minimum 6 slotlu fan kontrolcüsü önerisi bekliyorum.

Kontrolcü.png

Kullandığım kontrolcü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'da gözüküyor 700 RPM ayarladım hepsini. Pahalı Hub'lar almak mantıklı gelmemişti. Konuyla alakasız ama Dark tornado fanları neden değiştirdin?
Yorumlar fan Hub kablosunu bağlamayı bilmeyenlerle dolu dikkate alma kırmızı olan bölüme fan takılmayınca BIOS görmüyor.
Alfais fan Hub yazarsanız 10'lu versiyonu 45 TL civarıydı. Kendim kullanıyorum kasamda 8 adet fan bağlantısı var hepsi ortak hızda dönüyor yani belirlediğim hıza hepsi ayarlanıyor tek tek ayarlayamıyorum.

Alfais fan Hub yazarsanız 10'lu versiyonu 45 TL civarıydı. Kendim kullanıyorum kasamda 8 adet fan bağlantısı var hepsi ortak hızda dönüyor yani belirlediğim hıza hepsi ayarlanıyor tek tek ayarlayamıyorum.

Büyük ihtimalle bunu alacağım, bende zaten tek tek ayarlamak yerine hepsini aynı hıza ayarlamayı düşünüyorum, bu benim işimi görecektir o zaman, aklıma takılan tek şey şu, anakartımın BIOS'una ya da fan yazılımına girdiğimde orada RPM değerini görüntüleyebilecek miyim? Yani örneğin orada 2000RPM yazacak mı?
Bunu öneririm.
Bu gerçekten harika duruyor ve cezbetmedi değil, anakartımda argb olsaydı kesinlikle alırdım fakat yinede kaydettim bunu işime yarar elbet bigün, teşekkür ederim

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle bunu alacağım, bende zaten tek tek ayarlamak yerine hepsini aynı hıza ayarlamayı düşünüyorum, bu benim işimi görecektir o zaman, aklıma takılan tek şey şu, anakartımın BIOS'una ya da fan yazılımına girdiğimde orada RPM değerini görüntüleyebilecek miyim? Yani örneğin orada 2000RPM yazacak mı?

Bu gerçekten harika duruyor ve cezbetmedi değil, anakartımda argb olsaydı kesinlikle alırdım fakat yinede kaydettim bunu işime yarar elbet bigün, teşekkür ederim
O zaman bunu öneririm sadece fan bağlayacaksan. Bununla bu ürüne taktığın bütün fanlar eşit çalışır. İşini çok iyi görür.

BIOS'da gözüküyor 700 RPM ayarladım hepsini. Pahalı Hub'lar almak mantıklı gelmemişti. Konuyla alakasız ama Dark tornado fanları neden değiştirdin?
Yorumlar fan Hub kablosunu bağlamayı bilmeyenlerle dolu dikkate alma kırmızı olan bölüme fan takılmayınca BIOS görmüyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Teşekkür ederim alıyorum kontrolcüyü Trendyol üzerinden. Aslında biraz daha iyi bir hava akışı için değiştirdim, çünkü Dark tornado ve MF120 Halo arasında neredeyse yarı yarıya akış farkı var, ama şunu söylemeden de edemiycem, eğer Dark tornado da MF120 kadar yüksek bir RPM değerine sahip olsaydı aynı hava akışını sağlardı ve seslerde de çok fazla bir fark olmazdı, ayrıca tornadonun ışıklarının renklerin parlaklık ve doygunluğu kesinlikle Halo'ya göre çok çok daha güzel, hem parlak hem koyu, ve aşırı derecede sessiz.
Uzun lafın kısası tornadodan memnundum fakat hava akışını bir tık daha arttırmak için bunlara geçtim ve MF120 iki seti 2. El toplam 400₺ ye aldım, çok gerekli miydi bence değildi aldıktan sonra anladım, avuntum da ucuz almam 😅
Birkaç aydır kullanıyorum, ürün gerçekten çok güzel, teşekkürler öneri için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı