Rehber Dark Souls 2 Scholar of the First Sin başlangıç

Smuya

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2021
Mesajlar
1.874
Makaleler
7
Çözümler
1
Dark Souls 2 hakkında olan bu rehberimizde oyundaki itemlardan ve ilk 4 bossun nasıl geçileceğinden bahsedecek ve diğer önemli detaylara da gireceğiz hadi başlayalım.

[Human Effigy]
Bu oyundaki en önemli çoklu yönlü eşyalardan biri hem Online oynamanızı, canınızı yenilemenizi hem de insan olmanıza yarıyor böylece oyun içi birçok şeyden yararlanabiliyorsunuz ve ayrıca eşya düşürme şansınız bu eşyayı kullanma sayınızla doğru orantılı artıyor dikkatli kullanın.

Human effigy lokasyonları.

[Things Betwixt]
Oyunun başındaki kişiliğinizi oluşturduktan sonra oradaki NPC'leri kesmek isterseniz 9 human effigy kazanacaksınız.

[Forest of Fallen Giants]
Bu bölgeye girişinizde eğer düz ilerlemek yerine aşağıdaki sandığa doğru atlar ve sandığı açarsanız 1 human effigy kazanacaksınız.

[Iron Keep]
Bölgeye girdikten sonra bonfire kayıt noktasına oturun ve canınızı fulleyin ardından koşarak oradaki mavi eşyayı alın ve karşınızda 1 human effigy.

[Estus Flask ve Estus Flask Shard]
Estus flask oyunda canınızı yenilemenizi sağlayan oldukça yararlı bir eşya sizde ne kadar estus barınırsa o kadar güçlüsünüzdür çünkü düşman için estus flask sayısı kadar deneme hakkınız vardır. Estus flask shard ise estus flask sayısını arttırmaya yarar.

Estus flask shard lokasyonları.

[Majula]
Çukurun olduğu yerden ilerleyip oradaki taşa vurursanız karşınızda 1 estus flask shard belirecektir.

[Forest of Fallen Giants]
Tosbağa abiyi kesip last giant bossuna gitmeden önce yukarı çıkarsanız pursuer bossu gelecektir onunla hiç yüzleşmeyip tekrar aşağı iner ve yukarı çıkarsanız oradaki düşmanları temizleyip 1 estus flask shard alırsınız.

[White Sign Soapstone]
Bu eşyayla birlikte Online oynayabilirsiniz human effigy kullandıktan sonra bu eşyayı bırakın veya arkadaşınız, herhangi bir oyuncu bu eşyayı bıraksın siz onları ya da onlar sizi çağırsın ve rahatça oynayın.

[Ring of Blades]
Bu yüzük oyundaki pursuer bossunu kestikten sonra bize veriliyor ve önemli bir yüzük silahınızın hasarını arttırıyor.

[Bonfire Ascetic]
Muhtemelen ismini yanlış yazdığım bu eşyayı bir bonfire noktasına gidip burnleyerek kullanırsanız o bölgenin bossunu tekrar öldürebilirsiniz fakat zorluk ve verdikleri soul artacaktır.

[Soul nedir?]
Soul oyundaki para birimidir ve bu para birimiyle oyunda eşya satın alabilir, level atlayabilir, bazı mekanları açabilirsiniz.

[Covenant nedir?]
Covenant oyununuzu zorlaştırır fakat bazı covenantlardaki NPC'lerden yardım alabilir veya başka şeyler yapabilirsiniz.

[Hangi başlangıç sınıfını seçmeliyim?]
Yakın dövüş için Knight uzaktan büyü ile saldırmak isteyenler için sorcerer seçmenizi öneriyorum.

[Nasıl level atlamalıyım?]
Eğer ki yakın dövüş odaklıysanız str ve dex özellikleri sizin için uygundur ayrıca vgr ile canınızı arttırabilirsiniz büyü için ise ınt ve faith sizin için uygundur
.
[Silahlara + basmak]
Merak etmeyin mikro ödemeyle değil oyun içi parayla + basıyoruz öncelikle istenen ekipmandan yeterli bir sayıda envanterimizde bulundurmamız gerek sonrasında ise gereken soul miktarını ödeyip + basabiliriz ve + basmak için majula bölgesindeki demircinin kapısını açmamız gerekiyor.

Dilerseniz bosslara geçebiliriz.

[The Last Giant]
Bu bossumuza +4 silahla girmenizi veya +3 silahla girmeniz sizi çok rahat ettirecektir dilerseniz human effigy kullanarak bossun önündeki summon signlar ile oyuncu veya NPC çağırabilirsiniz genelde oyuncular bonfire noktasına koyuyor dilerseniz oradan çağırın ardından boss dövüşüne girin ve boss çok yavaş olduğundan sürekli o oyalanırken arkasına geçip vurun bir süre sonra kolunu kopartıp onu silah olarak kullanacak o sürede ise vurabildiğiniz kadar vurun çünkü gerçekten çok fazla hasar vuruyor ardından boss size baktığında düşmüyorsa bossun ayaklarının içinden geçip vurmaya devam edebilirsiniz yere düşüyorsa o anda hasar veremeyecektir ve siz ona vurabileceksiniz.

[Pursuer]
Bu boss dövüşünü manuel ve Online olarak ikiye ayıracağım ben size Online tarafını denemenizi tavsiye ederim.

[Pursuer Online]
Boss dövüşüne girdikten sonra siz veya arkadaşınız arbalete doğru gitsin ve bossu hizaya çeksin ardından ise hizada vurun ve boss öldü.

[Pursuer Manuel]
Bu kısım biraz karışık o yüzden hızlıca geçeceğim boss size koşarak vurma saldırısıyla başlıyor sonrasında ise combolu saldırılar yapıyor sürekli dodge atarak arkasına geçip vurun fakat bunun için yanınızda mutlaka yakın dövüşçüyseniz bir repair powder bulundurun çünkü boss metal olduğundan silahınıza hasar verecektir.

[Dragonrider]
Boss dövüşüne girdikten sonra kalkanının önüne yani sağ tarafına geçerseniz çoğu saldırısı sizi ıskalıyor ve siz vuruyorsunuz o önünü döndüğünde ise mızrağın ters yönüne dodge atarak vurun bossumuza fazla hasar vurduğumuzdan zaten direkt ölüyor.

[Old Dragonslayer]
Bu boss pursuer gibi atletik bir boss dövüşe girdikten sonra ise hızlıca dodgelayarak vurun çünkü bu bossla gerçekten tek başınıza başa çıkmak zor bende tam olarak saldırılarını bilmediğimden çok yardımcı olamıyorum.

Bonus.
[Drangleic Sword]
Pursuer bossunu öldürdükten sonra bu silahı alıyorsunuz ve strnizi 25 dexinizi 20 yapıp bu silahı mutlaka kullanıyorsunuz başlangıç hediyesi olarak bonfire ascetic seçerseniz the last giant ve pursuer bosslarını 1 kere daha öldürüp bu hedefe ulaşabilirsiniz.

[Greatsword]
Dragonrider bossunu kestikten sonra old dragonslayer bossunu skipleyip direkt no mans wharf bölgesine giderseniz ve sürekli merdivenlerden çıkıp yarıklardan giderseniz 2 sandıkla karşılaşacaksınız ilk sandığı açın greatsword olacak 2.cisinde tuzak var sakın açmayın böylece oyunun başı için çok güçlü bir silahınız oldu.

Not: Old dragonslayer bossunu skiplemek zorunda değilsiniz ondan sonra da gidebilirsiniz.

[Zweihander]
Bu silahın bir lokasyonu yok genellikle düşmanlardan çıkıyor ve ortalama olarak greatsword silahıyla aynı güçte fakat daha hafif böylece alan saldırısı yapabilirsiniz ve toparlanma süreside bir o kadar hızlı olduğundan daha avantajlı.
Herhangi bir sorunuzda konunun altına beklerim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı