Dark Souls II: Scholar Of First Sin İnceleme

Daha önce Souls oyunlarını oynamış biri olarak 3 defa oyunu bitirdim. 4. seferde deneyimlerimi sizle paylaşmak istedim. Önce Souls oyunlarıyla olan geçmişimden bahsedeyim. PS3'te Demon's Souls oynamıştım zaten PS3'ü alma sebebim oydu.(Oyun en zor 10 oyun listesindeydi) Sonra Dark Souls çıktı onu almadım. Sonra Dark Souls II çıktı. Epey geç aldım oyunu zaten bitirdikten 1 ay kadar sonra Dark Souls II: Scholar Of First Sin çıktı. Sonra Bloodborne çıktı onu da yeni aldım ama oyun çok zor geldi şuan DS2 oynuyorum. Her neyse incelemeye başlayayım.

Oyun Dark Souls II den pek farklı değil. Dark Souls II'yi melee savaşçı olarak oynamıştım. İnternette gördüğüm 2 kalkanlı bir build uygulamıştım ama Cleric'ler cidden insanı PvP'de oyundan bezdiriyordu. Aşırı güçlülerdi. He sonunda Cleric'e nerf gelmiş ama ben bu oyunu Cleric olarak oynamaya başlamıştım çok güçlü diye. Her yere 1-2 tane fazladan yaratık ekleyerek zaten zor olan oyunu iyice zorlaştırmışlardı. Hele benim gibi Dark Souls II oynayıp bu oyuna girdikten sonra birden arkanızdan bir şovalye falan gelince 'bu nereden geldi?' moduna giriyorsunuz. Bildiğin Dark Souls II yi oynayanlara inat olsun diye yapmışlar ya oyunu :D Mekanikler aynı, İtemler aynı sadece Life of Ring'i tamir ettirmek 14000 Soul olmuş. Onun dışında oyunu bu kadar zor yaptıktan sonra NPC'lerin sayısını arttırmışlar ki bu epey iyi. Hiçbir bossa tek başınıza girmiyorsunuz. Kesin ya bir NPC ya da şansınıza bir oyuncu denk geliyor. Ama bossa giden yol daha zor olmuş onu söylemek lazım. Bossu kesmek ona ulaşmaktan daha zor gerçekten. Eğer hiç Souls oyunlarından oynamadıysanız oyun epey zor gelir. Yaratıklar zor, o kadar kastığınız Soulları kaybetme korkusu zaten insanı oturduğu yerde terletmeye yetiyor. Birde Human Effigy basmanız gerekiyor falan. İnsan oynarken tırsıyor yani. Değişikler bu kadar.

Oyunları karşılaştırdıktan sonra oynanışa geçelim. Gayet basit savaş mekanikleri var. R1-R2 ile vur.(Oyunu PS4'te oynadığım için Dualshock için konuşacağım). Yuvarlak ile yuvarlan veya koş. L1 ile defans yap(Kalkan kullanıyorsanız) veya benim gibi dürbün koyduysanız dürbün ile uzaklara bak. Savaşta yapacağınız şey genelde düşmanın arkasına geçmek böylece size vuramamasını sağlamak. Önceki oyunlar ile aynı mekanikler yani.

Birde senaryo var tabi. Çoğu kişi oyunda senaryo yok sanıyor. Elbette var. Bu kadar güzel bir oyunda elbet senaryo olacaktı. Tek sıkıntı senaryoyu anlamak zor. Hani başka bir RPG olsa mesela The Witcher 3 senaryosunu anlatmak epey kolay olur herhalde. Ama Souls oyunları senaryoyu bildiğin bulmaman için gizliyor. Her yerde senaryoya ait bilgiler var. NPC lerde, canavarlarda veya itemlerde falan. Hani bildiğin not tutman gerekiyor anlamak için. Tabi bazıları senaryoyu özetlemek için forumlara yazılar yazıyor. Oradan okuyabiliyorsunuz. Benim gibi anlamadıysanız eğer :) Son çıkan oyunları yani Bloodborne'de aynı. Biz bir avcıyız ve tedavi bulmak için Yharman'a geliyoruz. Oyunun başından sadece bunları anlıyorsunuz. O kadar.
Neyse diyeceğim şudur ki senaryo var ama anlaması güç.

Son olarak genel olarak bir özetlemek gerekirse: Oyunun tecrübe ve para birimi Soullar. Yaratıkları kestikçe düşüyor ve onlar ile item alabiliyorsunuz veya level atlayabiliyorsunuz. Oyunda Checkpoint olarak tarif edebileceğimiz Bonfire'lar var. Bu bonfireler genelde gizlenmiş oluyor. Gizlenmiş derken bir köprüden geçiyorsunuz mesela o köprünün altında oluyor. Onun gibi. Sadece dikkat etseniz yeter. Öldüğünüz an o Bonfire'de tekrar doğarsınız ve açtığınız her Bonfire sizin için hızlı seyahat noktası da demek. Birde öldüğünüzde zombi oluyorsunuz diyebiliriz. Yerdeki yardım işaretlerini görmüyorsunuz ve canınız daha az oluyor. Her öldüğünüzde daha da azalıyor. Bunun için Human Effigy basmanız gerek ama o kadar kolay bulunan bir item değil.

Resimleri daha sonra ekleyeceğim. Şuan resim eklemem mümkün değil. Herkese iyi sosyaller :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı