Alınır, ilk oyun bile hala daha kendini oynattırır ama yaşlandığını da hissedersin. 3.oyun teknik anlamda diğerlerinden çok üstün ama diğer konularda çok zayıf. Çok lineer bir oyun 3. oyun, 2.oyun teknik anlamda en başarısız iş olsa da olay bölüm dizaynı, oyundaki gizemler ve ince detaylar gibi konulara geldiğinde hepsinden çok daha iyi.
Hiçbir Souls veya Souls-like, Dark Souls 2'deki kadar gizem barındırmıyor içerisinde, o açıdan takdir ediyorum 2. oyunu.
İlk oyun bana göre çok abartılan bir oyun, muhtemelen insanlar nostaljik hislerine göre hareket edip serideki en iyi oyunun ilk oyun olduğunu söylüyor ama alakası yok. Sadece bölüm dizaynı anlamında diğer 2 oyundan daha üstün o kadar, geri kalan hiçbir noktada 2 ve 3'ten üstünlüğü yok ilk oyunun.