Dark Web gerçekten çok mu tehlikeli?

479980

Decapat
Arkadaşlar bir iki yazı okudum yazılarda, işte yok Dark Web'in 8 katmanında nükleer silahlar patlatılabilir. 7. katmanında internetteki savaş bitecek zaman makinesi var falan filan. Ben arkadaşım girmiş biraz. İşkence, çocuk istismarı, uyuşturucu satışı ve birkaç sızdırılmış veriler haricinde bir şey yok diyordu. Ben de baktım biraz cidden öyle. Bizim bilmediğimiz bir şey mi var yoksa? Dark Web cidden çok mu tehlikeli?

Arkadaşlar bir iki yazı okudum yazılarda, işte yok Dark Web'in 8 katmanında nükleer silahlar patlatılabilir. 7. katmanında internetteki savaş bitecek zaman makinesi var falan filan. Ben arkadaşım girmiş biraz. İşkence, çocuk istismarı, uyuşturucu satışı ve birkaç sızdırılmış veriler haricinde bir şey yok diyordu. Ben de baktım biraz cidden öyle. Bizim bilmediğimiz bir şey mi var yoksa? Dark Web cidden çok mu tehlikeli?
O Tor Browser ile girebildiğin ilk katmandaki şeyler.

Çocuk istismarı işi felan kriptoyla bulur anca. Uydurmuş çocuk apaçık. Belirli Telegram gruplarında yada forumlarda zaten var tohum ve sızdırılmış veriler. Gram tehlikesi yok. Arada bi özel arama motorlarından bakıyorum ne var ne yok.

Yalan.
YouTube baso isimli kanalı izleyebilirsiniz internetin gerçeklerini anlatıyor.
Katman olayları falan hikaye genellikle FBI mağaza sayfalarına girip sahte ilanlar açıyor ve insanları yakalıyor.
Red room hikayelerinin hepsi yalan sadece yaşanmış 1 tane redroom vakası var.
Gösterilen ölü cesetler devletlerin kendi paylaştığı sahipsiz cesetlerden başkaları değil.
Dark web tamamen YouTube kanallarının prim yapmak için abarta abarta anlattığı bir ortam.
ha gerçek yaşanmış hikayeler var ancak o videolarada ulaşabiliyorsunuz normal tarayıcıdan

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videolarda kanıtlarıyla sahte oldukları anlatılıyor.

Bu biraz "şehir efsanesi" gibi bir şey. Ama içine girmeden bilemeyeceğimiz durumlar. En basitinden, denizlerin altı kim bilir daha bilemediğimiz kaç tane canlı ile dolu. Gizemli, heyecanlı ve ulaşılması imkansıza yakın bilgiler bunlar. O yüzden kafa yormamak lazım. Bunlar senin, benim gibi hayatını geçindirmeye çalışan insanların uğraşacağı işler değil.

Dark web, yalnızca özel bir web tarayıcısı ile erişilebilen gizli internet siteleri topluluğudur. İnternet etkinliğini anonim ve gizli tutmak için kullanılır; bu da, hem yasal hem de yasa dışı uygulamalar için yararlıdır. Bazıları hükümet sansürünü delmek için kullanır, ancak son derece yasa dışı faaliyetler için kullanıldığı da bilinmektedir.

Dark web katmanlardan oluşmaz.
Dark web tarayıcılar tarafından listelenmeyen legal birçok şeyi de barındırır. Dark Wep'in bazı siteleri bizzat polisler tarafından bile oluşturmuş olabilir. Amaçları potansiyel suçluları tespit etmek ve Dark Wep'de bulunan istismar, çocuklara yönelik cinsel videolar, işkenceler vb. yerlere Tor Browser tarzı tarayıcıyla girmen durumda zaten bulunursun.
Arkadaşın büyük ihtimale salıyor ya da sizin girdiğiniz siteler sahte.

Dark Web bir halt değil. Tek olayı "Takip edilemediği" olduğu için illegal içerikler daha rahat paylaşılıyor. Dark Web'de bulabileceğiniz hemen herşeyi Telegram kanallarında da bulabilirsiniz artık.

Bende zamanında girmiştim. Uyuşturucu satan bir siteye girmiştim. Elektronik malzeme satan bir siteye de girdim de sanırım onlar çalıntı malzemeydi.

İşkence, adam öldürme, IŞİD vs bunlar en kolay bulunanlar. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Telegram gruplarında bile var artık. Pek özelliği kalmadı.

En çok ilgimi çeken Tesla'nın bilgileri paylaşılmıştı. Onu bulmuştum. Ama eskiden işte, ingilizce falan bilmiyorduk. Şimdi nerede Allah bilir. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı