Dark Web'te satılan bilgi nedir?

• Konuyu başlatan dr1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 270

dr1

Hectopat
1751463535284.png

Bir e-posta ve şifre var bu ne tür bir bilgi sızıntısı?

Bir e-posta ve şifre var bu ne tür bir bilgi sızıntısı?

Görünüşe göre sizin verilerinizden (bahsettiğiniz e-posta ve şifre) otomatik olarak Darkweb'i tarayan botlardan birinde görülmüş hocam. Kısacası o bilgilerinizi hemen değiştirmeniz gerekli, çünkü şu anda büyük ihtimalle parasını veren ya da direk ücretsiz olarak hesap şifreleriniz başkalarının şifreleri ile birlikte Darkweb'in ortasında duruyor. Tabii verdiğiniz görselde Darkweb'de olup olmadığı yazmıyor ama eğer ki öyle ise hemen değiştirmenizi öneririm çünkü orası suçlu ve hackerların dolaştığı bir ortam.

Her ay bir tane böyle bildirim geliyor Kaspersky kullanyom ve her ay düzenli olarak format atıyorum crack bir şey indirmiyorum yine bir yerden patlak veriyorum kurtulamadım şunlardan.

Her ay bir tane böyle bildirim geliyor Kaspersky kullanyom ve her ay düzenli olarak format atıyorum crack bir şey indirmiyorum yine bir yerden patlak veriyorum kurtulamadım şunlardan.

Böyle askeri korunma yöntemleri ile yine sızıntı olması çok garip.

Ama belki şunları yapıyorsanız hala sızıntı olma ihtimali var:
  • Şifrelerinizi çok basit şekilde ayarlıyorsanız,
  • Bir şifreyi her yerde kullanıyorsanız (ki bazı siteler şifreleri ifşalayabiliyor)
  • Telefona crackli uygulamalar indiriyorsanız (bu düşük te olsa bir sızıntı ihtimalini doğrur, özellikle root kullanıcıları için)
İsterseniz şu sitelerden e-postanızın ve şifrenizin genelde yayılan sızıntılarda ne kadar geçtiğine bakabileceğiniz bir site buldum:

Şifrelerim neredeyse coğu yerde aynı muhtemelen sebebi o

Evet, büyük ihtimalle sitelerden birisi e-posta ve şifrenizi yanlışlıkla sızdırmıştır veya bilerek satıyordur.

Bence yeni bir şifre oluşturmadan önce üstte verdiğim sitelerden bir kontrol edin. Ayrıca e-posta adresinizin geçtiği sızıntılara da bir bakın. İyi günler, benim gitmem gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı