Web'te arama yaparken virüs bulaşır mı?

Bilinen herhangi bir Zero day ya da exploit yok web üzerinden bulaşabilecek. Bu yüzden bir linke tıklamanızla virüs bulaşmaz. Kendi kendine de arka planda bir şey indiremez anca otomatik indirme yapar bunu da Chrome size gösterir ve açmadığınız sürece bir şey olmaz.

Böyle otomatik indirmelere karşı tarayıcı ayarlarından dosyaların nereye kaydedileceği her zaman sor olarak ayarlamak çözüm olur mu? İnmeye çalışırsa sana sorması lazım çünkü?

Böyle otomatik indirmelere karşı tarayıcı ayarlarından dosyaların nereye kaydedileceği her zaman sor olarak ayarlamak çözüm olur mu? İnmeye çalışırsa sana sorması lazım çünkü?

Olur, hem de indireceğin dosyanın nereye indireceğini seçmen çok büyük rahatlık.

Reklam olacağını sanmıyorum dizi veya film sitesini söyler misiniz?
Benim başıma gelen site dizilla sitesiydi.
Sitede alınan reklamlar sıkıntılı aslında. Mesela reklamı geç diyorsun ama bir anda ikinci bir pencere açılıp kapanıyor. Sanırım tam bu arada indiriyor. Kaspersky olmazsa filan geçmiş olsun..
Ben de bir film sitesinden film izliyordum geçen Kaspersky mining virüsü buldu sildi. Hiçbir şey de indirmemiştim. Kaspersky çok iyi iş çıkarıyor.

Bu ayar çok işe yaramıyor. Mesela bende de o ayar kapalı ama kaspesky uyarı veriyor arkaplanda indi ama engelledim diye. Saçma geliyor ama böyle de bir durum var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı