Darkflash CF8 Pro nasıldır ?

Makaleler
2
Geçenlerde Dark Ultra Bright için konu açmıştım ama stok bitti ve bir daha gelecek gibi değil. Forumda gezerken bir konuda bu fanı gördüm. Fiyat ve RGB olarak çok iyi geldi. Sizce pek anlamadığım ses ve hava akımı açısından nasıldır ?
Özellikle ses konusu önemli çünkü mevcut fanlarım çok sesli olduğu için yeni fan alıyorum.

Model: CF8 PRO
Boyutlar: 120x120x25mm (WxDxH)
Fan hızı: 1100 ± 10% RPM
Gürültü seviyesi: 22.5 dBA (Max)
Hava akımı: 30 CFM
Statik basınç: 0.62mm H²O
MTTF: 30,000 saat
Rulman tipi: tüfek yatağı
Bence alınabilir, fiyatına göre çokta kötü değil. Ses konusunda tahminen kasaya çok yaklaşmadığınız zaman yani normal bir şekilde duymanız zor olur. Hava akımı çok kötü değil, ancak RGB olmasından ötürü CFM değeri bi' hayli düşük.

Model: CF8 PRO
Boyutlar: 120x120x25mm (WxDxH)
Fan hızı: 1100 ± 10% RPM
Gürültü seviyesi: 22.5 dBA (Max)
Hava akımı: 30 CFM
Statik basınç: 0.62mm H²O
MTTF: 30,000 saat
Rulman tipi: tüfek yatağı
Bence alınabilir, fiyatına göre çokta kötü değil. Ses konusunda tahminen kasaya çok yaklaşmadığınız zaman yani normal bir şekilde duymanız zor olur. Hava akımı çok kötü değil, ancak RGB olmasından ötürü CFM değeri bi' hayli düşük.
Benim fanlar yan odadan bile duyuluyor kasaya yaklaşınca duyulacak kadar az ses çıkarıyorsa o benim için gayet iyi 😀

Ultra Bright fanlar 55 CFM değerdeydi. Bunun değeri biraz fazla düşük gibi geldi. Biraz daha araştırayım belki daha iyi CFM değerli bir fan bulurum. Sizin de bu fiyatlarda bildiğiniz başka kit varsa atabilirsiniz.
CFM değeri fazla düşük. RGB istiyorsanız alınır ama. Bu bütçede RGB zor oluyor.
Ana amacım sessizlik ama kasanın önü mesh olduğu için hazır almışken RGB alayım diyorum.

O fiyatta alınacak neredeyse her fan benzer performansta olacaktır. Dark'ın fanları hakkında aşırı bilgim yok, tercih edilebilir mi orasını da bilemeyeceğim. Ek olarak arkadaşın attığı Xigmatek fanları da güzel ve 49 CFM değerine sahip, tercih edebilirsiniz.

Ses değerlerini kontrol etmedim ama şuna bakabilirsiniz. Vatan'da Rampage'in 3'lü RGB setleri var. Onlara da bakabilirsiniz.
50CFM, soğutma anlamında sıkıntı çıkartmaz. RGB'si de güzel.
Sağolun. Daha iyi bir fan bulamazsam bunu tercih edeceğim.

Bir de bütçeyi biraz aşıyor olsa da RGB olarak çok beğendiğim şu fanı buldum. CFM ve ses hakkında internette hiçbir bilgi bulamadım. En azından 50 CFM civarı ise bunu da tercih edebilirim.

Hocam 270 TL verecek iseniz üzerine biraz daha koyup bunlara bakın.
Özellikle Eclipse 12 Pro dikkatimi çekti, hava basıncı bayağı iyi duruyor.
Bu arada o Rampage firmasının fanları da 33 CFM.

Hocam 270 TL verecek iseniz üzerine biraz daha koyup bunlara bakın.
Özellikle Eclipse 12 Pro dikkatimi çekti, hava basıncı bayağı iyi duruyor.
Bu arada o Rampage firmasının fanları da 33 CFM.
Eclipse model de 32 CFM görünüyor. Normalde 270TL bandına çıkmazdım ama o modeli orta bölümünde aydınlatma olduğu için beğenmiştim. O da 33 CFM ise büyük ihtimalle Xigmatek olan fanı tercih ederim.

+1 ay sonra yaptığım edit: Fan almayı bir süre ertelemiştim. Şimdi linkteki fanı satın aldım. 33CFM olması çok düşündürdü ama mevcut fanım da benzer bir CFM değerine sahip olduğu için sorun olmayacağını düşünüyorum. Montajını yapınca deneyimlerim için ayrı bir konu açarım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı