Data Structures ve Algortihms nasıl öğrenilir?

Atlantic

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, şu an üniversitenin 1. sınıfı bitirmiş ve C dilinde belli bir noktaya gelmiş bulunmaktayım. Fakat problem çözerken sıkıntılar yaşıyorum ve bu sorunun data structures bilmediğimden kaynaklandığını düşünüyorum. Data structures ve algorithms en iyi nereden öğrenilir bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Türkçe kaynak istiyorsan YouTube'de Bilgisayar Kavramları kanalına bakabilirsin Sadi hoca gayet iyidir. Temel mantığı öğrendikten sonra Leetcode üzerinde alıştırma yapabilirsin. Başlarda zorlanacaksın o yüzden pes etmemen önemli. Problem çözme, parçalara ayırma, parçaları birleştirme gibi mantıkları oturtmak biraz zaman alıyor.

Arkadaşlar merhaba, şu an üniversitenin 1. sınıfı bitirmiş ve C dilinde belli bir noktaya gelmiş bulunmaktayım. Fakat problem çözerken sıkıntılar yaşıyorum ve bu sorunun data structures bilmediğimden kaynaklandığını düşünüyorum. Data structures ve algorithms en iyi nereden öğrenilir bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
En iyi kaynaklardan.

Genellikle bilgisayar Müh. Ve benzeri mühendisliklerde 2. yıl Veri Yapıları ve Algoritmalar adında bir ders var o zaman görürsün. C'de pointer mantığı var, o da gösteriliyor.

Merhaba doğru diyorsunuz ama sadece sözel olarak anlatılıyor diye biliyorum belki de yanlışımdır fakat önemli olan kod üzerinde onu işlemem lazım o yüzden karamsarım. Ek olarak pointerları biliyorum fakat nasıl data structure'da kullanacığımı bilmiyorum.

Türkçe kaynak istiyorsan YouTube'da bilgisayar Kavramları kanalına bakabilirsin Sadi hoca gayet iyidir. Temel mantığı öğrendikten sonra Leetcode üzerinde alıştırma yapabilirsin. Başlarda zorlanacaksın o yüzden pes etmemen önemli. Problem çözme, parçalara ayırma, parçaları birleştirme gibi mantıkları oturtmak biraz zaman alıyor.

Teşekkürler bende endişeye kapılmıştım bazı problemleri çözemediğim için.

Son düzenleme:
Merhaba doğru diyorsunuz ama sadece sözel olarak anlatılıyor

Hayir, genelde sekillerle data structure'in amacini ve neye benzedigini; sonra genel gecer operasyonlarda nasil performans gosterdigini ( O notasyonu ) sekil semal ile izah eder sonra da bunu bir programlama diliyle orneklerler. Ustune de bunlari tam kavramadan yapamayacagin 1-2 tane odev verirler. Esas ogrenme o odevi yapinca gerceklesir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı