Çözüldü DaVinci Resolve 17 render hızım düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
8 GB RAM
Ekran kartı
NVİDİA GeForce 840M
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-4712MQ CPU @ 2.30GHz 2.30 GH
Merhaba. Geçen haftalarda DaVinci Resolve'da düzenleme yaptığım kısa bir videonun renderı maksimum beş altı dakikada sonlanırken, son günlerde bu sayı bir küsur saatlere çıktı. Ekran kartımın sürücüsü de güncel.

Çözüm
Hocam işlemciniz 90 derecelere gelmiş, kendini yakmamak için hızını azaltmış. Termal bakım yaparsanız sorununuz büyük ölçüde veya tamamen çözülecektir.
Hocam render hızınıza yetişemeyecek bir yazma hızı yok, sıkıntı bence bu değil. Render alırken sıcaklık kontrolü yaptınız mı hiç? İstersen aşağıdaki uygulamayı indirip kısa bir render al. Uygulama arkada açık kalsın, maksimum sıcaklıklara bakalım.

Buyrun.
Hocam render hızınıza yetişemeyecek bir yazma hızı yok, sıkıntı bence bu değil. Render alırken sıcaklık kontrolü yaptınız mı hiç? İstersen aşağıdaki uygulamayı indirip kısa bir render al. Uygulama arkada açık kalsın, maksimum sıcaklıklara bakalım.

Şu değerlerde program kendini kapattı. Birkaç kere daha yaşadım bu durumu.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 4.PNG
    Ekran Alıntısı 4.PNG
    62,9 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran Alıntısı 5.PNG
    Ekran Alıntısı 5.PNG
    59 KB · Görüntüleme: 63
  • Ekran Alıntısı 6.PNG
    Ekran Alıntısı 6.PNG
    36,3 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Alıntısı 7.PNG
    Ekran Alıntısı 7.PNG
    38,5 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Hocam işlemciniz 90 derecelere gelmiş, kendini yakmamak için hızını azaltmış. Termal bakım yaparsanız sorununuz büyük ölçüde veya tamamen çözülecektir.
Galiba termal macundan bahsediyorsunuz. Yedi seneden bu yana ilk defa bakım yapacağım. Uygun fiyatlı bir öneriniz var mı? Ve ilginiz, uğraşınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Galiba termal macundan bahsediyorsunuz. Yedi seneden bu yana ilk defa bakım yapacağım. Uygun fiyatlı bir öneriniz var mı? Ve ilginiz, uğraşınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim ne demek. Arada bir şeyler atıştırmaya gittim yoksa daha hızlı cevap verirdim. Ekteki macunu bir süredir kullanıyorum, oldukça memnunum. Fiyatına göre gayet iyi performans vermekte olduğunu düşünüyorum. Kendi işlemci ve ekran kartımda kullanmak ile beraber üç laptop ve bir işlemcide de kullandım. "pump out" olur mu bilmiyorum (macunun soğutmadaki genleşmelerden dolayı 2 sene değil de 10 ayda performans kaybetmesine denir) ancak tavsiye ederim.

Rica ederim ne demek. Arada bir şeyler atıştırmaya gittim yoksa daha hızlı cevap verirdim. Ekteki macunu bir süredir kullanıyorum, oldukça memnunum. Fiyatına göre gayet iyi performans vermekte olduğunu düşünüyorum. Kendi işlemci ve ekran kartımda kullanmak ile beraber üç laptop ve bir işlemcide de kullandım. "pump out" olur mu bilmiyorum (macunun soğutmadaki genleşmelerden dolayı 2 sene değil de 10 ayda performans kaybetmesine denir) ancak tavsiye ederim.

Yakın zamanda deneyeceğim inşaallah macunu. Yorumları da gayet olumlu. Tekrardan teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı