Çözüldü DaVinci Resolve 18 çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xelomixx

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, geçen seneden beri video editlemek için DaVinci Resolve 18 kullanıyorum ve videoları AMD programıyla çekiyordum ve sorunsuz edit yapıyordum ama OBS programıyla video çekip editlediğim zamandan beri program sürekli kasıyor. Bazen donuyordu. OBS'te bir ayarı yapmamıştım dosya boyutu yüksek ama bulanıktı yine de bir şekilde yapıyordum ama OBS'teki yapılması gereken ayarı yaptım (ayar: Çıkış boyutlandırılmış çözünürlüğü 1280x720 idi 1920x1080 yaptım bulanık çekme sorunu gitti.)Bu ayarı yaptığımdan beri video editlemek işkence haline döndü ve son zamanlarda video editlemek artık imkansız hale geldi. Videoyu attığımda 10 saniye izledikten sonra aşırı kasma, programın çökmesi ve bilgisayar kendini resetlemesi gibi sorunlar meydana geldi. Eski yaptığım video projeleri sildim, edit programını defalarca sildim yükledim ama artık AMD ile çektiğim videolarda bile program kasıyor ve çöküyordu. Sorunu bilen varsa yazabilirse sevinirim.

(Yazmayı unuttum. Program donduğu ve çöktüğü zaman RAM kullanımı 14 15 GB'ta çıkıyordu.)

Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
  • Anakart: MSI A520M-A Pro.
  • RAM: Goodram 16 GB(8×2) 3600MHz DDR4.
  • Ekran kartı: XFX RX 6700 10 GB.
  • Depolama: Western Digital 480GB M.2 SSD+Samsung 870 EVO 1TB SATA SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kayıt bitrate değeri çok yüksek olabilir. Genellikle 15 Mbps yeterli olacaktır. Bu değer kaça ayarlı? Kayıt formatın ne?
Kayıt formatı MKV ve 16000 bit ile videoyu çekiyorum ama çıkış boyutlandırılmış çözünürlüğü 1280x720 iken bit hızını 100000 yapıp video editlemiştim.Onda'da zorlanmıştım ama bu kadar zorlanmamıştım şu an yapmam imkansız. Az önce yine denedim ama videoyu 10 saniye izledikten sonra çöküyor ve RAM kullanımı 12 13 GB'ta çıkıyordu. Kötü olan ise artık AMD ile çektiğim videolarda'da çöküyor. AMD ile çektiğim kayıt formatı MP4 ama artık oda olmuyor.

DaVinci Resolve'nin sitesine girdim. Normal versiyon yerine public beta yı indirdim (DaVinci Resolve 18.5) Kasma ve Çökme sorunu çözüldü. Azda olsa kasar gibi oluyor ama şükür sıkıntı yok. Yardımcı olmaya çalışanlara teşekkür ederim.
Kayıt bitrate değeri çok yüksek olabilir. Genellikle 15 Mbps yeterli olacaktır. Bu değer kaça ayarlı? Kayıt formatın ne?
Kayıt formatı MKV ve 16000 bit ile videoyu çekiyorum ama çıkış boyutlandırılmış çözünürlüğü 1280x720 iken bit hızını 100000 yapıp video editlemiştim.Onda'da zorlanmıştım ama bu kadar zorlanmamıştım şu an yapmam imkansız. Az önce yine denedim ama videoyu 10 saniye izledikten sonra çöküyor ve RAM kullanımı 12 13 GB'ta çıkıyordu. Kötü olan ise artık AMD ile çektiğim videolarda'da çöküyor. AMD ile çektiğim kayıt formatı MP4 ama artık oda olmuyor.

DaVinci Resolve'nin sitesine girdim. Normal versiyon yerine public beta yı indirdim (DaVinci Resolve 18.5) Kasma ve Çökme sorunu çözüldü. Azda olsa kasar gibi oluyor ama şükür sıkıntı yok. Yardımcı olmaya çalışanlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…