Merhaba arkadaşlar, geçen seneden beri video editlemek için DaVinci Resolve 18 kullanıyorum ve videoları AMD programıyla çekiyordum ve sorunsuz edit yapıyordum ama OBS programıyla video çekip editlediğim zamandan beri program sürekli kasıyor. Bazen donuyordu. OBS'te bir ayarı yapmamıştım dosya boyutu yüksek ama bulanıktı yine de bir şekilde yapıyordum ama OBS'teki yapılması gereken ayarı yaptım (ayar: Çıkış boyutlandırılmış çözünürlüğü 1280x720 idi 1920x1080 yaptım bulanık çekme sorunu gitti.)Bu ayarı yaptığımdan beri video editlemek işkence haline döndü ve son zamanlarda video editlemek artık imkansız hale geldi. Videoyu attığımda 10 saniye izledikten sonra aşırı kasma, programın çökmesi ve bilgisayar kendini resetlemesi gibi sorunlar meydana geldi. Eski yaptığım video projeleri sildim, edit programını defalarca sildim yükledim ama artık AMD ile çektiğim videolarda bile program kasıyor ve çöküyordu. Sorunu bilen varsa yazabilirse sevinirim.
(Yazmayı unuttum. Program donduğu ve çöktüğü zaman RAM kullanımı 14 15 GB'ta çıkıyordu.)
Sistemim:
(Yazmayı unuttum. Program donduğu ve çöktüğü zaman RAM kullanımı 14 15 GB'ta çıkıyordu.)
Sistemim:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
- Anakart: MSI A520M-A Pro.
- RAM: Goodram 16 GB(8×2) 3600MHz DDR4.
- Ekran kartı: XFX RX 6700 10 GB.
- Depolama: Western Digital 480GB M.2 SSD+Samsung 870 EVO 1TB SATA SSD.
Son düzenleyen: Moderatör: