Dayaktan Bayılan Zabıta

Dayaktan bayılmıyor gururundan o hale geldi, arkadaşlarının yanında o hale düşmekten bayıldı ne yazık ki, çoluk çocuğunun ekmeği için o tokatlara ses etmedi adamcağız, yazıklar olsun böyle sisteme.

2017-12-24_184721.jpg

Bu haberin dogrulugu var mi?
Nerden arastiracagimi bilemedim.

Karşımda kim olursa olsun, bana o biçimde vuran bir kimse olsa. Her şeyi göze alır onu anasından doğduğuna pişman ederdim. Bu tür insanlar belli başlı konumlara geldiklerinde g**leri kalkıyor, kendilerini bir b** zannediyorlar. Adam isterse cumhurbaşkanı olsun bunu yapmaya hakkı yok.
O yaşa gelmeden, o sorumluluklara sahip olmadan yorum yapma derim. Senin yaşında çocukları varsa, evde ekmek bekleyen bir ailesi varsa çalıştığı yerin başındaki müdüre tokat falan atamaz insan kolay kolay. Yanlışa bir başka yanlışla karşılık vermek ilk yanlıştan daha büyük bir yanlıştır.

Adam geçim derdinde, ne yapmasını bekliyordun? Cumhurbaşkanı da tokatlıyor milleti ama kimsenin sesini çıkardığı yok açıkçası :D

Eminim o dayak canını gram acımamıştır. Sadece gücüne gittiği için, arkadaşlarının yanında küçük düştüğü için tir tir titreyerek bayılmıştır. :(

Karşılık vermesine verir. Evde aş bekleyen ailesini düşünmüştür, evet kesinlikle...

Zaten emniyet seridini de gereksiz kullanmis. Yedigi dayaga hic uzulmedim.

Tamam. Hadi bakalım her emniyet şeridini geçene tokat atalım. Elimiz tokat atmaktan kanar. Herkesin yanakları kıp kırmızı olur. Yanlış düşünüyorsun.

Zaten adamlar sürekli emniyet şeridini kullanırlarmış, onların görevine yönelik. Bunda bir şey yok. Ama kurallara uyulmadığı zaman yapıcı cezalar gelmiyor ki, şikayet ediyorsun polis tınlamıyor. Ama kalkıp egolu bir yalaka, çalışanını tokatlıyor. Yanlışı varsa adalet kesmeli cezayı.

Adalet yalnızca mahkemeler tarafından dağıtılır. Polis bile göz altındaki şüpheliye şiddet uygulayamaz.
Mesut Komiser odunu veriyordu hak edene, orası ayrı. Onun verdiği odundan zarar gelmez.

Dayak yiyen zabıta personeli yediği dayakla kalmamış bunu yapan üstü görevden alınmıştır. Bunda sosyal medyanın gelişen teknoloji sayesinde son yıllarda bu tip toplumsal durumlara gösterdiği tepki yadsınamaz.

Yazılı görsel medyanın biz sade vatandaş gibi gelişmeleri kaleme kadraja almasıyla birlikte olması gerekenler muktedirlerce yapılmaktadır. Asıl mesele bu kişiye verilen görevden alınma cezasının kişiyi ne kadar tahribata düşüreceğidir.

Eğer ki bu kişi milletin gazı alınsın diye göstermelik görevden alındı ise ki bunun benzeri örnekler bir çok kez görüldü işte o vakit her zaman olduğu gibi yanılgıya düşeceğiz. Umarım bu sefer öyle olmaz.

Adamın çocukları var, ona karşılık verseydi emin ol işinden çoktaan olmuştu. O çocuklar ne yiyecek, ne içecek? Karınlarını babası para getirmeden nasıl doyuracak? Adamın birsürü sorumlulukları var hele bu zamanda aile geçindirmek, iş bulmak çok zor. Tabii söylemesi kolay "Ağzını burnunu kırardım"...

Cezai islem gerekiyorsa prosedürü uygularsın ama dövmek nedir senin ne haddine rütbe var diye dövebilecegini mi sanıyor. İzlerken ayar oldum resmen atlattı adam beni :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı