Dayı dolandırmak suç mu?

Güveni kötüye kullanma suçunun kanunun 155/2. Fıkrasında belirtilmiş olup, bu fıkra gereğince verilecek ceza, 1 yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adli para cezasıdır. Faile verilecek adli para cezasının alt sınırı 5 gündür.

Dolandırıcılık suçu Türk Ceza Kanunu madde 157'de düzenlenmiştir; Madde 157: “Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.

Kişiye bürünmek suçu sayılır mı bilmem.

Bence suç olmaması lazım, sonuçta bir şey satmıyorsun kimseye, yanına geleceğim 200 eksik diyorsun ve kendi rızasıyla atıyor.
Suçun tanımında "birisine birşey satmıyorsanız sıkıntı olmaz" yazıyor da bizim mi haberimiz yok? Ne kadar saçma bir mantık bu böyle.

Dolandırıcılık
Madde 157- (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.

Forumdaki konuyla hiçbir alakası olmayan çocuklara soracağına iki saniyeni verip "dolandırıcılık" suçunun Türk yasasındaki tanımına baksaydın suç olduğunu anlardın.

Ahlaksızlık ve dolandırıcılık. İyiyle kötünün ayrımını nasıl yapamıyorsunuz anlamıyorum, karşıdaki insanı dolandırıyorsun.

Dostum ne alakası var? Adam 50 yaşında, 18 yaşında kıza göz dikiyor. Burada ben mi suçluyum o mu? Hak ediyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahlaksızlık ve dolandırıcılık. İyiyle kötünün ayrımını nasıl yapamıyorsunuz anlamıyorum, karşıdaki insanı dolandırıyorsun.
Ben çok mantıklı ve iyi buluyorum. Ek iş olarak yapılabilir. Bir çift meme görmek için tüm parasını verebilecek enayilerden geçimini bile sağlarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı