Dayımın oğluna çakma iPhone 11 alsam ölür mü?

Çakma telefonun kısır bırakma muhabbeti nedir arkadaşlar cidden merak ettim.

Arkadaşlar biri neden kısır bırakacağını söyleyebilir mi?
Kısır bırakır demek de doğru değil, sperm üretiminde azalmaya neden olabilir. SAR değeri ne kadar yüksekse telefon "temasta" olduğu dokularda o kadar yüksek bir ısınmaya neden olur. Bu da çok uzun süreli kullanımlarda çok yüksek olmasa da risk potansiyeli olarak görünen bir durum.

Benzer şekilde SAR değeri çok yüksek bir telefonu kulağına dayayıp konuşursan o bölgedeki yaratacağı ısınma da yüksek olur. Eğer o bölgenin içinde kötü niyetli bir kanser hücresi varsa o sıcaklıkta sağlıklı dokulardaki protein yapısının zayıflaması nedeniyle yayılma hızını artırabilir.

Kısacası direkt temaslarda "ısınma" etkisi, telefon için de laptop gibi cihazlar için de risk potansiyeli az da olsa barındıran etkendir.

SAR değeri sadece telefonlar için değil, bütün elektronik ve ısı yayan cihazlar için geçerlidir. Isı da bir radyasyondur.

Çakma telefonun kısır bırakma muhabbeti nedir arkadaşlar cidden merak ettim.
SAR(yaydığı radyasyonla alakalı bir şeydi sanırım) değerleri çok yüksek oluyor normal bir telefonun satışa çıkabilmesi için 1'den düşük olmalı diye biliyorum. Ama onlarınki 1'den çok fazla oluyor.

Dayımın oğlu Samsung'u normalde çok seviyordu ancak tuş takımından dolayı kullanımının zor olduğunu söyledi. iPhone alacağım diye beni darlıyor kendisini uyarmama rağmen bana iPhone 11 al diyor. Ben buna çakma iPhone alsam fark eder mi ya da sağlık sorunu çıkarır mı?
O ölmez ama çocukları ölür. :D

Dayımın oğlu Samsung'u normalde çok seviyordu ancak tuş takımından dolayı kullanımının zor olduğunu söyledi. iPhone alacağım diye beni darlıyor kendisini uyarmama rağmen bana iPhone 11 al diyor. Ben buna çakma iPhone alsam fark eder mi ya da sağlık sorunu çıkarır mı?

En kötü patlar ama kısır kalma garantilidir yazmayı unutmuşlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı