Dayımın söylediği söz ne ifade ediyor?

Takumi_Dk

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Dans Eğitmeni
Hiçbir şey yokken dayım (65 yaş üstü) bana "Alfom, ben seni tek geçeceğim" dedi. Bende neyde vb. gibi sorular sorduğumda bilmiyorum dedi. Normal ismim Alperen ama bana alfom diyor. Hocalarına sor dedi, özellikle sana Alperen değil de alfom dediğimi söyle dedi. Acaba ne anlama geliyor? Anlayan biri varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

5 vakit namaz kılan sakin bir yaşam süren 65 yaş üstü biri, sigara çok içer, elinden her iş gelir beni arada sırada kurslara vs bırakır ama son zamanlarda kendini çok yoruyor oğlunun evini baştan sona tadilata soktu 1 ay önce başladılar baştan sona yaptılar bitme noktasına geldi şu an bana bu sözüde orada mola verdiğinde yemek yerken söylemişti...
Hocam bize ne oğlunun evinin tadilatından dayınızın sözünü çözmeye çalışıyoruz.

Bulabildinuz mi dayının ne demek istediğini.

Senin yerin bende ayrı sen farklısın anlamında söylemiş.

Hocam bize ne oğlunun evinin tadilatından dayınızın sözünü çözmeye çalışıyoruz.

Hocam konuyu takip ettiyseniz zaten görmüşsünüzdür birisi dayınız günlük hayatta nasıl biri diye sormuştu.

"Sen farklısın" ile "ben seni tek geçeceğim" ne alaka ya :D?

Seni tek geçeceğim derken seni ben tek alırım değil de sen bendensin seni.
Tek geçeceğim torpille gibi, bir sıra hayal edin o sıradada torpille beni geçtiğini hayal edin öyle bir şey demek sanırım.

Yani garip geldi ama öyle olsun :D

Hocam konunun karışıklığı Türkçe ile alakalı Türkçede bir kelime çok farklı anlamlara geldiği için karmaşık geliyor mesela sola dönme derken sola dönme yani dur anlamı var bir de sola dönme şeritte sola dönme var ya işte tam da bu yüzden anlaşılması biraz zor.

Hocam konunun karışıklığı Türkçe ile alakalı Türkçede bir kelime çok farklı anlamlara geldiği için karmaşık geliyor mesela sola dönme derken sola dönme yani dur anlamı var bir de sola dönme şeritte sola dönme var ya işte tam da bu yüzden anlaşılması biraz zor.
Aynen öyle işte edebiyat yapmasın dayınız dediğim gibi. Açık açık konuşsun bu şekil anlaşılmıyor :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı