Days Gone (PC) incelemesi

İyi akşamlar arkadaşlar. İlk defa, tek seferlik bir oyuna bu kadar para verip. (280 TL) ön sipariş ile satın aldım. Oyunun bir gün PC platformuna çıkacağımı hayal ettiğimden dolayı hiçbir video vs. izlemeyip spoiler yemedim. Elbet bir gün oynayacağımı biliyordum :D (Herhangi bir konsol sahibi değilim.)

Teknik açıdan bahsedersem eğer, kendi gözümde ortalama bir sistemim var.

-NVIDIA GTX 1650.
-Intel i5 9300H.
-DDR4 16 GB RAM (Lenovo Ideapad L340)

Oyunu yüksek ve orta ayarlarda yaklaşık 50 ila 60 FPS değerleri arasında oynadım. Arada sırada 40 gibi değerlere düştüğü oldu ama hiçbir şekilde oynayışa etkisi olmadı. Oyun harbi çok güzel portlanmış PC platformuna.

Oyun hikayesi ve senaryosu ise cidden çok ama çok sevdim. Uzunca zamandır oyun oynarken bu oyundaki gibi zevk aldığımı hatırlamıyorum açıkcası. Oyunu satın almadan önce bayağı bi' incelemelerini vs. okudum 10 kişi çok sevdim diyorsa, öneriyorsa, 10 kişi de o kadar sevmediğini dile getirip, sıkıcı bulduğunu ve oyunu satın almamam gerektiğini söylemişti. Oysa ben sevmeyenler anlamadım. (zevkler ve renkler meselesi gerçi bir şey diyemem) oyunun hikayesi olsun, oynanışı olsun beni öyle içine çektiği çıktığı günden beri aralıksız oynadım (18, 05, 2021). Oyunu tam olarak 38 saatte bitirdim. Evet, bazı yerlerde oyun kısman tekrara bağlayabiliyor. Örnek verecek olursam, işte adamımız kaçırıldı git kurtar, motor ile adam kovalama vs. vs... Ama bundan da sıkılmadım ben açıkçası. Adamlar harbiden yapmış.
The Walking Dead dizisinden bildiğimiz daryl dixon ve aynı zamanda sons of anarchy dizisindeki jack teller (jackieee my boy :D) karakterlerinin birleşimi olan deacon st. John isimli bi' motorcu abimizi yönetiyoruz oyunda :D spoiler vermemek için daha fazla açıklama yapmak istemiyorum açıkcası. Durumu olanın kesinlikle satın alıp oynaması gereken, olmayanında kesinlikle indirimlerde denemesi gereken bir oyun. Alt kısımda spoiler olarak bazı oyun içi çektiğim resimleri koyacağım :D ayrıca oyunun müzikleri cidden mükemmel. Motor ile dolaşırken arkada çalınan o şarkılar cidden her biri ayrı ayrı erfsane müzikler. Ortama tam oturmuş. Spoilersiz bir biçimde aklıma gelen her şeyi buraya aktardım :D umarım satın alacak insanlara az da olsa tavsiye/öneri gibi bir şey olmuştur. Sağlıcakla kalın.
 
Son düzenleme:
O oyunu PS4 de oynadım, dünyanın en klişe senaryosu ve kötü oynanışına sahip ama CoD oynayarak oyunlara başlamış kitle çok sevmiş.
Bence bunun herhangi bir oyunla alakası yok hocam. Evet bazı yerlerdi tahmin edilebilir senaryoda. Ama çok etkileyici bence. Açıkçası ben hayran kaldım. Özellikle de Boozer ve Deacon ikilisinin ilişkisine.
 
Elinize sağlık güzel yazmışsınız.
280 çokmuş ya.
Hocam fiyatı cidden bayağı pahalı bizim standartlara göre. Ama bu oyunu hep oynamak istediğim için birikmişliğim vardı oradan mecbur (hevesim yüzünden) ayırıp satın aldım. Pişman da değilim gerçi. Çıktığı günden beri uzunca saatlerdir oynadım ayrılmadan :D Bu gün öğle saatlerinde bitirdim. Cidden hayran kaldım oyuna. Tamı tamına 38 saat sürdü.
1621705664953.png

Sürekli ara sahne girmesi oyun zevkini mahvediyordu bence.
Hocam o kadar yoktu ya bence hani. Gerektiği yerlerde vardı sadece. Ana görevleri alırken ve ana görevleri bitirirken. Onun dışında pek hatırlamıyorum ben pek.
 
Hocam fiyatı cidden bayağı pahalı bizim standartlara göre. Ama bu oyunu hep oynamak istediğim için birikmişliğim vardı oradan mecbur (hevesim yüzünden) ayırıp satın aldım. Pişman da değilim gerçi. Çıktığı günden beri uzunca saatlerdir oynadım ayrılmadan :D bugün öğle saatlerinde bitirdim. Cidden hayran kaldım oyuna. Tamı tamına 38 saat sürdü.
Eki Görüntüle 1036061

Ben de aynısını Cyberpunk'a yapmıştım hocam. Eğer hevesiniz varsa boş verin. Aklınızda duracağınıza olan paranıza olsun.
 
Ben de aynısını Cyberpunk'a yapmıştım hocam. Eğer hevesiniz varsa boş verin. Aklınızda duracağınıza olan paranıza olsun.
Kesinlikle hocam. Dediğim gibi, uzunca zamandır ilk defa bi' oyunu oynarken bu kadar eğlendim, zevk aldım ciddi anlamda. Keşke bitirmeseydim diye kendime kızıyorum :D Biraz unutunca tekrar oynayacağım büyük ihtimal :D
 
Ne yaptılar PC için yeni oyun mu yaptılar hayatımda oynadığım 4.en kötü oyun bu.

Hocam PS'de de berbat bir oyun. Vuruş hissi yok, hikâye diğer muadillerine göre berbat ötesi, boş ve anlamsız. Oyunu oynadığım sürede düşündüğüm şey şuydu: "Hadi vuruş hissi çok kötü, bari hikâye bir yerden sonra toparlar ve mantıklı bir hâle gelir", yok olmadı. Collection'daki yerini kesinlikle hak etmeyen bir oyun.
 

Geri
Yukarı