Daytona FC10 Hub'ın portları 3.0 değil

zeiz

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Hepsiburada'dan aldığım Daytona FC10 marka model Type-C Hub'ın USB 3.0 olduğu iddia edilen portları USB 2.0 hızında çalışıyor. Elimdeki Silicon Power 1 TB HDD'ye ait SATA - USB 3.0 çeviricinin üzerindeki ışık USB 3.0 porta takılınca mavi, 2.0 porta takılınca kırmızı yanıyor. Bu Hub'a bağladığımda her zaman kırmızı yanıyor. Aynı çeviriciyle başka diskler de kullandım SSD ve HDD tipinde fakat değişen bir şey olmadı ışık ve hız bakımından. Aynı ürüne ya da aynı marka başka bir ürüne sahip olan varsa rica etsem deneyebilir mi USB portlarının hangi hızda çalıştığını?
Kullandığım cihaz şu: Huawei Matebook 14.
Ürünün bağlantısı da şu: https://www.hepsiburada.com/daytona...-hub-adaptor-p-HBV00000UDFO5?magaza=Alcamseni

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Hepsiburada'dan aldığım Daytona FC10 marka model Type-C Hub'ın USB 3.0 olduğu iddia edilen portları USB 2.0 hızında çalışıyor. Elimdeki Silicon Power 1 TB HDD'ye ait SATA - USB 3.0 çeviricinin üzerindeki ışık USB 3.0 porta takılınca mavi, 2.0 porta takılınca kırmızı yanıyor. Bu Hub'a bağladığımda her zaman kırmızı yanıyor. Aynı çeviriciyle başka diskler de kullandım SSD ve HDD tipinde fakat değişen bir şey olmadı ışık ve hız bakımından. Aynı ürüne ya da aynı marka başka bir ürüne sahip olan varsa rica etsem deneyebilir mi USB portlarının hangi hızda çalıştığını?
Kullandığım cihaz şu: Huawei Matebook 14.
Ürünün bağlantısı da şu: https://www.hepsiburada.com/daytona...-hub-adaptor-p-HBV00000UDFO5?magaza=Alcamseni
Bu FC10 Hub'ı ben de yeni aldım. Elimde Intenso marka 2TB harici HDD'ler var (6 adet). Bunlar USB3.0 çıkışlı ancak 2.0 porta takıldığında üzerlerindeki LED yeşil, 3.0 porta takıldığında ise mavi yanıyor. 6 HDD ile yaptığım denemelerde her birinde LED mavi yandı. Ancak aktarım/yazma hızları konusunda bir tesbitim yok. Velakin bu hub bende başla bir sorun çıkardı. Kullandığım cihaz Huawei Matebook D16, i7/16GB RAM, 512GB NvME SSD ve Windows 11. Hub'ı laptopa bağlayınca ve de hub'a Ethernet Girişine RJ45 kablo artı sadece 2 USB3.0 Flash Bellek takınca, laptopta var olan Mouse bir süre sonra yok oluyor. Daha kötüsü laptoptaki Mousepad de çalışmaz duruma geliyor. Mouse ile birkaç dakika oynarsam kısa süreliğine mouse geri geliyor ama sonra tekrar yok oluyor. FC10'u laptoptan çıkartırsam herşey düzeliyor. Belli ki hub bu haliyle aşırı kaynak tüketiyor ama böyle olmamalı. (Not: bu işlemler sırasında hub'ta ciddi bir ısınma da yok!...)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı