DayZ nasıl oynanır?

Sameett

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire Radeon RX 7800 XT Pulse 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 9600X 3.90 Ghz 6 Çekirdek 38MB AM5 4nm İşlemci(Tray)

MSI Pro B650M-B 6800MHz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 mATX Anakart

Kingston 32GB(2x16) Beast Black EXPO 5600mhz CL36 DDR5 Ram

Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000 MB-Yazma 4000 MB M.2 SSD

DeepCool AK400 Digital 120 mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
Oyunu aldım birkaç sorum var.
@328914 hocam sizde anlatırsanız oyunu güzel olur.
Hangi haritada oynanmalı?
Normal sunucu mu modlu sunucu mu?
Bazı videolarsa gördüm adam base yapıyor ve araba kullanıyor bunlar oyunun kendi sunucularında mı var yoksa modlu sunucularda mı?

Oyunu aldım birkaç sorum var.
@328914 hocam sizde anlatırsanız oyunu güzel olur.
Hangi haritada oynanmalı?
Normal sunucu mu modlu sunucu mu?
Bazı videolarsa gördüm adam base yapıyor ve araba kullanıyor bunlar oyunun kendi sunucularında mı var yoksa modlu sunucularda mı?
Chernarus haritasında oynuyorum genelde, oyunun ana map’i ve çok büyük.

Bence modlu sunucuda oynayın, özellikle “The Day Before” sunucusunu öneririm (Server kısmında TDB olarak geçiyor) ayrıca DZSA launcher kurun, oyunun kendi launcher’i çok kötü.

Base ve araba işi oyunun orijinal halinde de var, ancak çok büyük tecrübe isteyen şeyler.

Chernarus haritasında oynuyorum genelde, oyunun ana Map'i ve çok büyük.

Bence modlu sunucuda oynayın, özellikle “The Day Before” sunucusunu öneririm (Server kısmında TDB olarak geçiyor) ayrıca DZSA Launcher kurun, oyunun kendi Launcher'i çok kötü.

Base ve araba işi oyunun orijinal halinde de var, ancak çok büyük tecrübe isteyen şeyler.

Hocam bir de Deluxe Edition vardı ben normali aldım fark var mı?
Hocam zahmet olmazsa TDB sunucusu ile orijinal sunucu arasında ki farkı açıklayabilir misiniz?

Hocam bir de Deluxe Edition vardı ben normali aldım fark var mı?
Hocam zahmet olmazsa TDB sunucusu ile orijinal sunucu arasında ki farkı açıklayabilir misiniz?
Deluxe edition oyun beraberinde bir tane DLC’yi daha getiriyordu oyuna. Yeni map falan yani, modlu sunucuda oynayan biri için hiç önemli değil çünkü sunucular bedavaya oynamayı sağlayabiliyor.
TDB sunucusunda ek silahlar, map’ler ve base yapımı için codelock (Base kilidi) modları var. Ayrıca event’ler oluyor ve AirDrop’lar, uçaklar falan düşüyor belirli aralıklarla.
Oyunu oynarken çok fazla sabrınızı sınayacağına eminim.

Orijinal oyunda map falan yok, arkadaşınızla girerken sadece sesinden falan tanıyabiliyorsunuz.
Tabelalardan yön buluyorsunuz sadece, olay bu.
TDB Server’i oyuna üstüne işaret falan da atabileceğiniz bir map ve grup olabilmenizi sağlıyor, arkadaşınızın yerini görüyorsunuz.

Oyunun kendi sunucularında oynasanız bile aşırı gerçekçi bir deneyim sunuyor, modlu sunucular sadece birkaç silah ekleyip ek event’ler ekliyor oyuna. Ha birde oyunu azıcık kolaylaştırıyor, 160 saatim var hala vanilla sunucusunda oynamak gerçekten zor geliyor.
Oyunu orijinal sunucusunda oynayan bayağı az kişi var, sunucular hep 20-30 kişi.

Son düzenleme:
O zaman TDB serverında oynayayım umarım direkt öldürmezler.

Oyuna ilk girdiğinizde ne yapacağını bilmeyeceksiniz muhtemelen, videolar izleyin.
Veya müsait olduğum bir gün ben öğretebilirim ama hızlı ilerlerim birazcık 😀

Hocam sizin olduğunuz sunucuya girsem olur mu benimle oynamak zorunda değilsiniz en azından sunucuda güvenebileceğim biri olsun.😃

Hocam sizin olduğunuz sunucuya girsem olur mu benimle oynamak zorunda değilsiniz en azından sunucuda güvenebileceğim biri olsun.😃

Zaten ben the day before sunucusunda oynuyorum hocam.
#1 (TDB) Vanilla+ sunucusuna girin, hep girersem oralardayım. Zaten arama kısmına “TDB” yazarsanız çıkar.

Siz beni arkadaş eklemiş miydiniz? Oyundaysam yardımcı olmaya çalışırım. Genelde base yapmak yerine sürekli gezgin olmayı seviyorum, askeri alanlar arası dolaşırım. Ölürsem en baştan başlıyorum, hiç canım sıkılmıyor ama bazen çok talihsiz şekilde öldüğüm oluyor.
Base yapmaktan çok anlamıyorum bu yüzden ancak bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

Oyun içi her türlü bilgi için şu siteyi kesinlikle öneriyorum;

Zaten ben the day before sunucusunda oynuyorum hocam.
#1 (TDB) Vanilla+ sunucusuna girin, hep girersem oralardayım. Zaten arama kısmına “TDB” yazarsanız çıkar.

Siz beni arkadaş eklemiş miydiniz? Oyundaysam yardımcı olmaya çalışırım. Genelde base yapmak yerine sürekli gezgin olmayı seviyorum, askeri alanlar arası dolaşırım. Ölürsem en baştan başlıyorum, hiç canım sıkılmıyor ama bazen çok talihsiz şekilde öldüğüm oluyor.
Base yapmaktan çok anlamıyorum bu yüzden ancak bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

Oyun içi her türlü bilgi için şu siteyi kesinlikle öneriyorum;

EKledem sizi arkadaş oyunda okursanız oynarız o zaman. Bende gezmeyi daha çok seviyorum zaten.

EKledem sizi arkadaş oyunda okursanız oynarız o zaman. Bende gezmeyi daha çok seviyorum zaten.

DZSA Launcher'i indirdim hocam 7 tane TDB sunucusu var siz hangisinde oynuyorsunuz. Bir de oyuncu sayıları az geldi niyeyse.

Son düzenleme:
h
Chernarus haritasında oynuyorum genelde, oyunun ana map’i ve çok büyük.

Bence modlu sunucuda oynayın, özellikle “The Day Before” sunucusunu öneririm (Server kısmında TDB olarak geçiyor) ayrıca DZSA launcher kurun, oyunun kendi launcher’i çok kötü.

Hocam TDB 2 serverinde oynuyorum bende bir arkadaşımla beraber. Kendi çapımızda bir base yaptık. Envai çeşit modlu serverda oynadım ama anlamadığım olay şu TDB 2'de safe zone gibi bir bölge var mı. Loot açısından da ben o kadar lootun çok olduğunu göremedim. Zames diye bir server var aktif olarak orda da oynuyoruz mesela loot oranı gerçekten çok iyi. Benim aradığım server tarzı safe zone gidip alışveriş yapabileceğimiz base sisteminin wood ve metalden biraz daha kaliteli olduğu modlu arabalar helikopter ve tabikide güncel geliştirilmiş silahların olduğu bir server arıyorum ama bu kriterleri arayıp buluncada eksi yanları da illaki çıkıyor. Örnek olarak silah çeşitliliği çok fazla kıyafet çeşitliliği de aynı şekilde ama eksi yönüde zırhlar. Mesela bir silahla adama 10-15 mermi arasında mermi sıkarsak adam ya bayılıyor ya ölüyor ama kriterlerime uygun serverlarda oynadığımda adama şarjör bitirsem bile ölmüyor. Buna en iyi örnek ise AfterMath serverları. Sizin bildiğiniz silah çeşitliliği ve safe zone alışverişi olarak bildiğiniz ve tavsiye ettiğiniz bir server var mıdır. Şimdiden çok teşekkürlerimi sunuyorum iyi eğlenceler diyorum. Benimde oyunda 400 saati var ve gerçekten official oynanacak kadar güzel bir mecra değil. Eğer hala ve hala official oynamak isteyen arkadaşlarım varsa bence DZSA Launcher indirip official serverdaki oyuncu sayısının 60'la değil de 100'le oynandığı serverlara girmesi daha yararına olur çatışmak ve oyunu gerçekten tam anlamıyla yaşamak adına.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı