DayZ sunucu tavsiyesi

Rearmed kitlesi gerçekten berbat ötesi, görmezden gelinecekse oynanabilir.
Rearmed gibi aşırı modlu sunucuları genel olarak sevmiyorum, DayZ’den çok uzaklaşıyor. Kişisel tercih tabii:
Ben DayZ'den önce de Arma 2'yi çok uzun süreler oynamıştım. Aynı şekilde de Arma 3'e de epey vakit ayırmıştım çıktığında. 2009-2012 arasında Arma 2'de DayZ Mod yavaş yavaş yükselirken, yanında Epoch Mod veya Overpoch Mod vardı. İkisi de daha sonra büyük topluluk sunucularında DayZ Mod ile birleştirildi. Ortaya hem zombie survival temalı hem de görev odaklı, base sistemleri gelişmiş, PvP'nin, oyundaki diğer oyuncuların en tehlikeli düşman haline geldiği karışık sunucular çıktı. Arma 3'te de Exile Mod'u çok severdim aynı şekilde. Hepsi bugün Rearmed ve benzeri bol modlu sunucuların temeli gibiydi o zamanlar. Benim alışkanlığım taaa o zamanlardan oralardan geliyor aşırı modlu sunuculara :)

O yüzden kitleye takılmıyorum fazla :) Genelde de solo oynadığım için sorun da olmuyor chat ile ilgilenmeyince.

Basically Vanilla sunucularını severim ben. Oyunda da 3000 saatim var, gereğinden fazla aşırı modlu sunucular survival hissiyatını öldürüyor.

Bu arada bu söylediğinize sonuna kadar katılıyorum. DayZ'nin gerçek amacından sapmış, uzaklaşmış sunucular bunlar. Eğer amaç dibine kadar hayatta kalma oyunu oynamaksa modsuz oynamak ya da sadece ufak tefek QoL özellikleri sunan sunucularda oynamak daha doğru. DayZ'nin o ağır, soğuk hissiyatı çok başka gerçekten.

Rearmed vb sunucular son zamanlarda Escape From Tarkov'dan çok etkilendi. PvP tarafı çok ağır basmaya başladı. Zaten çok kalabalık olmasının sebebi de Escape From Tarkov benzeri bir oyunu açık dünyada bize sunması.

Rearmed öneririm. Çok uzun zamandır ayaktalar ve sürekli full oluyor sunucuları. Modları da çok keyiflidir. Çoğunlukle Escape From Tarkov esintileri de hissettirir. Ben çok çok uzun süre oynadım Rearmed'da DayZ'de 3000 saate yakın oyun sürem var. Herhalde %50'sinden fazlası Rearmed'da geçmiştir. Hiç pişman olmadım. Kitlesi bazen biraz toksik olabiliyor çünkü çok gruplaşma var. Uzun zamandır oynayan clanlar vs de olunca birbirini tanıyanlar veya birbirine düşman olan uzun soluklu gruplar/oyuncular var. İlk zamanlar zorlanabilirsiniz eğer solo oyuncuysanız. Diğer sunuculardan biraz daha farklı bir loot mantığı vardır.

KarmaKrew, The Lab, Kryptic de diğer büyük alternatiflerdir.

Hiçbiri pişman etmez, aksine keyifli bir deneyim sunarlar. Ama Rearmed'ın bende bir tık yeri ayrıdır.
Rearmed girdim biraz oynadım dediğiniz gibi Escape From Tarkov çok benziyor arkadaşlarla alasımız vardı bi alternatif oldabilir

Rearmed girdim biraz oynadım dediğiniz gibi Escape From Tarkov çok benziyor arkadaşlarla alasımız vardı bi alternatif oldabilir
Eğer direkt olarak Escape From Tarkov gibi olsun isterseniz Escape From Chernarus sunucularında oynayabilirsiniz, birebir kopyası diyebilirim. Envanter görsellerinden seslere ve eşyalara kadar aynı. Fakat öyle olmasın araya DayZ survival havası da karışsın derseniz Rearmed iyi bir seçenek.

Eğer direkt olarak Escape From Tarkov gibi olsun isterseniz Escape From Chernarus sunucularında oynayabilirsiniz, birebir kopyası diyebilirim. Envanter görsellerinden seslere ve eşyalara kadar aynı.
Yok. Aslında ben bu oyunu insagram ve titktok'dan gördüm Rust ve Unturned geçmişim vardı zaten buda hoşuma gitmişti bana acayip the walking dead havası veriyodu.

Yok. Aslında ben bu oyunu insagram ve titktok'dan gördüm Rust ve Unturned geçmişim vardı zaten buda hoşuma gitmişti bana acayip the walking dead havası veriyodu.
DayZ çok daha ağır başlı bir oyun, yaş ortalaması Rust ve Unturned oyunlarına göre daha yüksek çünkü oyun Rust ve Unturned'a göre daha zor, yemek silah bulmak vesaire zor, tabi sunucudan sunucuya değişir. Tek mermide bayılıp ölebildiğin için riskli, ancak çaresizlik duygusunu iyi DayZ yaşatıyor insana. Zaten DayZ de yapabileceğin bir sürü şey var, Rust gibi sürekli raid atmak, adam öldürmek zorunda değilsin. Gez, toz, takıl, oyun içinde mikrofonla konuş diğer oyuncularla, topluluğun %90'ı iyi niyetli ve yardım sever, ingilizce geliştirmek için mükemmel bir oyun. Hebele hübele ingilizceyle Brezilyalı biriyle tanışmıştım beraber hayatta kalmıştık 3-4 saat çok eğlenceliydi.

DayZ çok daha ağır başlı bir oyun, yaş ortalaması Rust ve Unturned oyunlarına göre daha yüksek çünkü oyun Rust ve Unturned'a göre daha zor, yemek silah bulmak vesaire zor, tabi sunucudan sunucuya değişir. Tek mermide bayılıp ölebildiğin için riskli, ancak çaresizlik duygusunu iyi DayZ yaşatıyor insana. Zaten DayZ de yapabileceğin bir sürü şey var, Rust gibi sürekli raid atmak, adam öldürmek zorunda değilsin. Gez, toz, takıl, oyun içinde mikrofonla konuş diğer oyuncularla, topluluğun %90'ı iyi niyetli ve yardım sever, ingilizce geliştirmek için mükemmel bir oyun. Hebele hübele ingilizceyle Brezilyalı biriyle tanışmıştım beraber hayatta kalmıştık 3-4 saat çok eğlenceliydi.
Kesinlikle, oyun içinden İranlı, Macaristanlı, İngiliz ve İspanyol bir çok arkadaş edindim. Klanlar arası yardımlaşma ve anlaşmalar da aşırı hoş. Bir klanımız vardı, diğer klana araçla eşyalar götürüyorduk.

Örneğin bir ara sunucudaki büyük bir klan bulduğum aracı ona götürmemi ve götürmezsem kendi gelip alacağını söyleyip korkutmuştu.

Bu dediklerim TDB sunucusundan.

Kesinlikle, oyun içinden İranlı, Macaristanlı, İngiliz ve İspanyol bir çok arkadaş edindim. Klanlar arası yardımlaşma ve anlaşmalar da aşırı hoş. Bir klanımız vardı, diğer klana araçla eşyalar götürüyorduk.
Ahh ahh.. DayZ de yaşadığım her şeyi hatırlıyorum, askerlik anısı gibi anlatır ya bazı erkekler yaşadığını. Hah işte öyle DayZ de yaşadıklarınızı gerçekten unutamıyorsunuz. Nedendir bilmem beynimize gerçekçiliği çok yakından gösterdiğindendir belki. 😁

Ahh ahh.. DayZ de yaşadığım her şeyi hatırlıyorum, askerlik anısı gibi anlatır ya bazı erkekler yaşadığını. Hah işte öyle DayZ de yaşadıklarınızı gerçekten unutamıyorsunuz. Nedendir bilmem beynimize gerçekçiliği çok yakından gösterdiğindendir belki. 😁
O öleceğim korkusunu başka hiçbir oyunda hissetmedim.
Geçen günlerde Tarkov aldım, o kadar oynayamadım bilgisayar yüzünden ancak yeni bilgisayarım gelince ona başlayacağım. DayZ oynamayı bırakacağımı asla sanmıyorum.
700 saati devirdim.

O öleceğim korkusunu başka hiçbir oyunda hissetmedim.
Geçen günlerde Tarkov aldım, o kadar oynayamadım bilgisayar yüzünden ancak yeni bilgisayarım gelince ona başlayacağım. DayZ oynamayı bırakacağımı asla sanmıyorum.
700 saati devirdim.
Tarkov oynarken sürekli panik halinde olmanız gerekiyor, her an ses kasmak, her an pür dikkat etrafınıza dikkat etmek zorundasınız bu yüzden pek sevmiyorum, DayZ öyle değil dayz de biraz soluklanmak için dağların tepesinde kuzu tandır veya mangal yapıp, monkvass bira eşliğinde gün batışını izleyebiliyorum. 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı