D'deki dosyaları kaybetmeden C sürüsünü birleştirme

baco08

Centipat
Merhabalar. Herkese bu yazıyı okuduğu için teşekkür ediyorum. Direk konuya girip sorumu sormak istiyorum.

Yeni bir bilgisayar topladım. 1 TB tek HDD ile çalışan bilgisayarımdan, tek SSD Samsung 970 Evo Plus 500 GB geçiş yaptım. Windows işletim sistemini de SSD içine kurdum. Lakin bir çok oyun, yazılım ve belgelerim HDD içinde bulunmakta. HDD'yi sanal olarak ikiye bölüp C/: Ve D/: Diskleri yapmıştım. HDD içinde Windows C/: İçine kurulu. Ben bütün dosyalarımı D/: İçine atsam gerekli olanları ve C/: Diski Windows kurulumu bootlayıp formatlasam, ardından da C ile D disklerini birleştirsem sorun olur mu? Çünkü yeni bilgisayarıma bu HDD'yi de takmak istiyorum. D'deki dosyalarım gider mi? Çünkü SSD belleğimi Windows işletim sistemi ile kullanmak istiyorum. Rica ediyorum bilen arkadaşlar bilgisini, fikrini, düşüncelerini söylerse çok mutlu olurum. Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un "Disk Yönetimi" ile birleştirme işlemini hangi bölüm için yapacaksan kendinden sonraki bölümler için yapabiliyor öncesini yapamıyor bilgin olsun. Çünkü disk bölümleme yapılırken bir başlangıç noktası atanır ve tekrar birleştirmede ancak o başlangıçtan sonraki bölümler birleştirilebilir.
Veri kaybı yaşamadan yapmak istiyorsan verilerinin sığacağı bir harici diske alıp 1TB olanı kökten formatlayıp tekrar içine atmalısın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı